Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2020. Augusztus 11. 09:23, kedd | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Megvan, hogy mikor költözik a buszvég!

Megvan, hogy mikor költözik a buszvég!

Még a nyár végén átköltözik a buszvégállomás a vasút mellé és ezzel létrejön az esztergomi intermodális csomópont.

A vasútállomás mellett épült buszvégállomás augusztus 20-án áll üzembe, a Simor János utcai buszvég pedig megszűnik.

A volanbusz közleményéből kiderül, hogy kiemelt figyelmet fordítottak arra, hogy az agglomerációban élőket se érje kellemetlenség az esetleges átszállások miatt. Ezért nem minden helyközi busznak lesz a végállomása az új buszvég. Több járat ugyanis végigmegy majd a városon, így biztosítja a munkába és az iskolába járást a környező településeken élőknek.

Hozzátéve, hogy a helyi járatok menetrendje nem változik, mert azok érintik az új buszvégállomást.

Az alábbi részletes menetrendi változások lépnek életbe:

Dorog, Esztergom

A Simor János utcai Autóbusz-állomás megszűnik, helyette a regionális járatok nagy része a Vasútállomástól indul, vagy oda érkezik, ahonnan átszállással lehet bejutni a belvárosba.

Közvetlen járatok indulnak számos környező településről Esztergom belvárosába. Az autóbuszok Dorog, Tát illetve Pilisszentlélek felől, az Arany János utca vagy a Kórház érintésével a Bánomi lakótelepig, a Dobozi utcáig, a Földműves utcáig vagy a Vaskapuhoz közlekednek. Ezen felül bizonyos járatok csak Esztergom vasútállomásig vagy Dorog központjáig közlekednek, ahol más járatokra lehet átszállni.

Hétvégén is közlekedik a Dorog belső területeit feltáró elővárosi jellegű (8519-es) buszjárat.

Változik a 800-815-ös járatok menetrendje is, így elsősorban a munkanap délutáni időszakban a 800-815-ös járatok együttesen biztosítják majd a közvetlen kapcsolatot Budapesttel.

Az Esztergom és Párkány, vasútállomás [Štúrovo, Železničná stanica] között közlekedő 223-as nemzetközi buszjárat Esztergomban is csatlakozik a vasúthoz.

Piliscsév, Leányvár, Kesztölc

Új, egyenletes közlekedést biztosító menetrendek lépnek életbe a térségben.

Több járat érinti Leányvár fordulót.

Rendszeres közlekedést indítunk Piliscsév – Leányvár – Kesztölc – Esztergom Bánomi lakótelep útvonalon, ezen felül bizonyos járatok csak Esztergom vasútállomásig vagy Dorog központjáig közlekednek, ahol más járatokra lehet átszállni - közölte a volanbusz.

Piliscsév irányába munkanapokon délután Leányváron is biztosított az átszállás azon vonatokról, melyek Piliscséven nem állnak meg.

Változik a 800-815-ös járatok menetrendje is, így elsősorban a munkanap délutáni időszakban a 800-815-ös járatok együttesen biztosítják majd a közvetlen kapcsolatot Budapesttel.

Tinnye, Úny, Máriahalom, Dág, Csolnok, Sárisáp, Annavölgy, Ebszőnybánya, Tokod

Új, egyenletes közlekedést biztosító menetrendek lépnek életbe a térségben.

Közvetlen járatok indulnak számos környező településről Esztergom belvárosába, a Bánomi lakótelepig illetve a Dobozi utcáig. Ezen felül bizonyos járatok csak Esztergom vasútállomásig vagy Dorog központjáig közlekednek, ahol más járatokra lehet átszállni.

Több körjárat indul Esztergom – Dorog – Csolnok – Dág – Sárisáp – Annavölgy – Tokod – Dorog – Esztergom útvonalon, és több járat érinti Annavölgy, Fő tér megállót is. A körjáratok jellemzően Esztergom, Kórház és a Dobogókői út érintésével közlekednek.

A napi néhány budapesti közvetlen buszjárat helyett rendszeres vasúti csatlakozást biztosítunk Piliscsabán illetve Pilisvörösváron a környező településekről (Tinnye, Úny, Máriahalom, Dág, Sárisáp, Csolnok, Annavölgy).

Tát, Mogyorósbánya, Nyergesújfalu, Lábatlan, Süttő

Új, egyenletes közlekedést biztosító menetrendek lépnek életbe a térségben.

Közvetlen járatok indulnak számos környező településről Esztergom belvárosába, illetve a Bánomi lakótelepig, a Dobozi utcáig vagy a Vaskapuhoz. Ezen felül bizonyos járatok csak Esztergom vasútállomásig vagy Dorog központjáig közlekednek, ahol más járatokra lehet átszállni.

A 11-es főúton Tát irányába közlekedő gyorsjáratok Esztergom, Dobozi utcától indulnak, ezzel is elősegítve az iskolába járást.

Expressz járat indul Tatabányáról Esztergomba, mely Nyergesújfalu után csak Esztergomban áll meg.

Változik a 815-ös járatok menetrendje is, így a jövőben mindegyik 815-ös Süttőig közlekedik vagy onnan indul.

Nagysáp, Epöl, Bajna

Változik a Tatabánya – (Epöl) – Bajna – Nagysáp – Esztergom vonalon is a menetrend, ahol egyenletesebben és Dorogon munkanapokon a vonatokhoz is gyakrabban csatlakozó járatok indulnak.

Új, egyenletes közlekedést biztosító menetrendek lépnek életbe a térségben.

Közvetlen járatok indulnak számos környező településről Esztergom belvárosába, illetve a Dobozi utcáig. Ezen felül bizonyos járatok csak Esztergom vasútállomásig vagy Dorog központjáig közlekednek, ahol más járatokra lehet átszállni.

Pilismarót

Kismértékben változik a menetrend, a 880-as járatok is Esztergom vasútállomásig közlekednek.

Egyéb térségi változások

A menetrendváltással összefüggésben Tatabánya, Tata, Oroszlány, Komárom és Zsámbék környékén további kisebb módosítások lépnek életbe.

Díjszabási információk:

A bármely Annavölgy, Tokod, Ebszőnybánya, Sárisáp, Csolnok, Dág, Máriahalom, Úny, Tinnye települések és Piliscsaba között kiadott autóbusz-bérletet a Pilisvörösvárról induló vagy oda érkező 798, 799, 8494, 8516, 8520-as viszonylatú járatunkon elfogadjuk Pilisvörösvár és Piliscsaba között is.

A Piliscsév megállóhelytől, illetve megállóhelyig megváltott vasúti bérleteket elfogadjuk Leányvár vá. és Piliscsév bármely megállója között az autóbuszokon - tette hozzá a közlekedési társaság.

Bármely Esztergom Arany János utcáig/tól vagy Esztergom, Kórházig/tól kiadott más környéki települési végpontú autóbuszbérletet elfogadjuk Esztergom belterületén a helyközi buszjáratokon bármely megállók között.

Korábbi cikk:

Folytatódik Esztergom térségében a vasúti és a buszközlekedés összehangolása

Új összevont napijegyet vezettek be a Dunakanyarban

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.