Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2015. Október 29. 05:27, csütörtök | Helyi
Forrás: ITE

Milyen károk esetén fizet a Casco biztosítás?

Milyen károk esetén fizet a Casco biztosítás?

Milyen károk esetén fizet a Casco biztosítás?

Autósként számos dologra oda kell figyelnünk annak érdekében, hogy biztonságosan gurulhassunk az utakra. A szakemberek rendszeresen felhívják figyelmünket a szezonnak megfelelő autógumik használatára, de hasonlóképp fontos a gépjármű rendszeres szervizelése, valamint az útviszonyoknak megfelelően megválasztott sebesség. Mindez azonban még korántsem jelent garanciát arra, hogy valóban biztonságban meg is érkezünk úti célunkhoz, hiszen az utakon számos egyéb közlekedő is akad. Nem véletlen, hogy a kötelező biztosítás kérdése mellett nem mehetünk el. Mint nevéből is adódik, ennek megléte minden autós számára kötelező, hiszen ezzel állunk helyt az általunk okozott károkért. De mi a helyzet akkor, ha ennél teljesebb körű védelemre vágyunk? Létezik megoldás arra, hogy az autónkat ért sérülések, vagy a lopásból eredő károk ne tegyenek tönkre anyagilag? A Casco kifejezetten ezt a célt szolgálja, hiszen ez bizonyul a legjobb választásnak ahhoz, hogy a károk széles körére biztosítva legyünk.

Kalkulátorral hasonlítsuk össze a Cascokat
A piacon számos biztosító társaság kínálja Casco ajánlatait, közöttük a különbség legtöbbször árak tekintetében van. A Biztoshely portál kalkulátora az egyes Casco biztosítások különbségei között segít eligazodni. A Casco főként az autó töréskárára, elemi-, és tűzkárokra, valamint lopásra terjed ki. Ezek azok a leggyakoribb esetek, amelyek elő szoktak fordulni, és bizony jelentős anyagi terheket rónának a tulajdonos nyakába Casco nélkül. A kínálat természetesen nem merül ki ennyiben, hiszen az alap Casco mellé igényelhetünk olyan plusz szolgáltatásokat, amelyek további előnyöket kínálnak. Így választhatunk poggyász-, és balesetbiztosítás, vagy például extratartozék biztosítás közül is. Nagy népszerűségnek örvend a kölcsöngépjármű-szolgáltatás is, hiszen ha kár éri saját autónkat, akkor a javítás erejéig bizony jól jön, ha nem kell lemondanunk az autós közlekedés kínálta előnyökről. A tapasztalatok azt mutatják, hogy ezt a szolgáltatást legtöbben azok közül veszik igénybe, akiknek mindennapjaiban nélkülözhetetlen az autóhasználat.

Szakemberek és saját kárukon tanult autósok is egyetértenek abban, hogy akár a legkisebb kár helyreállítása is komoly összegekbe kerülhet. Az autóalkatrészek, valamint a szakmunka korántsem olcsóak, így fontos, hogy biztos hátteret nyújtó Casco álljon mellettünk, ha sérülés keletkezett a gépjárműben. Az új autót vásárolók számára a szakemberek mindenképpen ezt a biztosítási formát választják, de használt autó esetében is érdemes elgondolkodni azon, hogy a nagy biztonságot nyújtó lehetőség mellett tegyük le a voksot. Ez utóbbi alkalmával számíthatunk arra, hogy a gépjármű átvizsgálására is szükség lesz a szerződéskötés előtt.

Casco díjszámítás
S hogy mégis mennyibe fog kerülni a Casco? Alapvetően kétféle díjszámítási módszer van, a tételes, valamint a százalékos típus. Ez utóbbi gyakorlatilag arról szól, hogy a jövőben esetlegesen bekövetkező kár rendezésének hány százalékát fizetjük majd mi, és mennyit a biztosító. Egyértelmű, hogy minél nagyobb a tételes díj, annál nagyobb biztonságban tudhatjuk magunkat, ha pedig százalékos formában kerül megállapításra a Casco díja, akkor érdemes inkább a magasabb díjak és a kisebb önrész párosa mellett dönteni. Így nem fordulhat elő, hogy kár alkalmával a Casco ellenére is mélyen kelljen a zsebbe nyúlni.

A biztosítóválasztás ma már sokkal egyszerűbb, mint korábban, hiszen az interneten számos online kalkulátor is segíti a döntést, melyek összehasonlíthatóvá teszik az egyes biztosítók ajánlatait. Fontos tisztában lennie azzal, hogy Cascoval nagyobb biztonságban lehet, mintha a hagyományos biztosítás mellett tenné le a voksot!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.