Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2023. Június 16. 14:03, péntek | Sport
Forrás: mti

Montenegrói-magyar - Győzelemre játszanának a hazaiak

Montenegrói-magyar - Győzelemre játszanának a hazaiak

A montenegrói labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Miodrag Radulovic és csapatkapitánya is tisztelettel beszélt a magyar csapatról, de a szombati Európa-bajnoki selejtezőmérkőzésen győzelmet remél hazai pályán.

"Szerbia és Magyarország számít a csoport favoritjának, előbbi elsősorban az egyéni kvalitásoknak köszönhetően, míg utóbbi csapatként bizonyított az elmúlt időszakban, de ez normális, ha egy edző öt éven át irányíthat egy válogatottat" - mondta a pénteki sajtótájékoztatón az 55 éves tréner, aki impresszívnek nevezte a magyarok Nemzetek Ligájában nyújtott tavalyi teljesítményét, viszont nem tulajdonított különösebb jelentőséget annak, hogy Montenegró a két válogatott korábbi három találkozóján veretlen maradt, mondván azok barátságos mérkőzések voltak. "Azóta mindkét együttes sokat változott, és hatalmas különbség, hogy ez tétmérkőzés lesz".

Radulovic az MTI kérdésére úgy nyilatkozott, hogy bár kikérte a három Magyarországon futballozó játékosának, a debreceni Stefan Loncarnak, illetve az egyaránt kisvárdai Danijel Petkovicnak és Driton Camajnak a véleményét, de szerinte ez nem jelent előnyt számára, mert "ezen a szinten nincsenek titkok", mindent tudnak egymásról az ellenfelek.

"Ez még csak a harmadik játéknap, az igazán döntő mérkőzések szeptembertől jönnek" - közölte a szakvezető, aki hozzátette, hisz a játékosaiban, ezért hazai pályán győzelemben reménykedik még úgy is, hogy a védelemből sérülés miatt hiányozni fog a Laziót erősítő Adam Marusic.

Radulovic arról is beszélt, meglepődött, hogy a magyarok provokációtól tartanak. Számára ez azt mutatta meg, hogy kollégája, Marco Rossi sem biztos annyira a győzelemben, ha ilyen extra motivációval kívánja ösztönözni a futballistáit. Megjegyezte, minden ellenfelet a lehető legszívélyesebben fogadnak, de értelemszerűen a pályán nincs barátság.

A Hertha BSC-ben futballozó Jovetic saját bevallása szerint nem beszélt erről az összecsapásról a vezetőedzőjével, Dárdai Pállal.

"Mindig jó érzéssel lépek pályára a magyarok ellen, mert az ország történetének első válogatott mérkőzésén debütáltam a nemzeti együttesben, majd egy évvel később az első két gólomat is a magyarok ellen szereztem" - idézte fel emlékeit a 31 találatával montenegrói csúcstartó támadó, aki a taktikáról nem kívánt elárulni részleteket, de szerinte a győzelemhez agresszív futballra lesz szükség.

A 33 éves Jovetic kifejtette, a magyarok sokat fejlődtek az elmúlt években, éppen ezért tisztelik a riválist, ennek ellenére saját közönségük előtt nyerni szeretnének.

"Többször játszottunk egymás ellen Szoboszlai Dominikkel, akinek kifejezetten kedvelem a játékát, mert remek lövései vannak, jó az ütemérzéke, igazi minőségi futballista. A magyar válogatott egyik legjobbja, de rajta kívül is akadnak jó játékosok az ellenfélnél" - mondta elismerően Jovetic a magyarok csapatkapitányáról.

A montenegróiak vezére úgy vélte, egy ötcsapatos csoportban minden meccsnek jelentősége van, de még sok van hátra a sorozat végéig. Szerinte győzelemmel nagyot lépnének előre, de ha ez nem sikerül, akkor is lesz javítási lehetőségük.

A szombaton 18 órakor kezdődő találkozót az M4 Sport és a Kossuth Rádió is élőben közvetíti.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 16:18, péntek | Sport

Kovács Ádám vezeti a Histo Cup-ban az éves bajnokságot!

Beszélgetés a Formula autók világába nemrég csöppent Kovács Ádámmal.

2024. Április 26. 15:19, péntek | Sport

Valencia után Gender Tamás Junior ismét pályára hajt az Európa-bajnokság második fordulójában, amelynek ezúttal a franciaországi Val

A spanyol szezonnyitó nehézségei után nagy reményekkel vág neki a folytatásnak a fiatal feltörekvő tehetség,

2024. Április 26. 06:49, péntek | Sport

Egygólos előnyben a Veszprém a negyeddöntőben

A Telekom Veszprém házigazdaként csak egyszer vezetett, mégis 32-31-re legyőzte a dán Aalborgot a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének csütörtöki, első mérkőzésén.

2024. Április 26. 06:45, péntek | Sport

Női labdarúgó MK - Ismét megvédte címét az ETO FC Győr

Ismét megvédte címét az ETO FC Győr a labdarúgó Simple női Magyar Kupában, mivel a csütörtöki döntőben 1-1-es döntetlen után tizenegyesekkel 3-2-re legyőzte az MTK Budapest csapatát az Új Hidegkuti Nándor Stadionban.