Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2023. Június 18. 08:18, vasárnap | Sport
Forrás: mti

Montenegrói-magyar - Rossi: ez nem a legjobb napunk volt

Montenegrói-magyar - Rossi: ez nem a legjobb napunk volt

Marco Rossi szerint a magyar labdarúgó-válogatott nem a legjobb arcát mutatta Montenegró vendégeként a szombati Európa-bajnoki selejtezőmérkőzésen, ezért játszott 0-0-s döntetlent.

"Az eredmény pozitív, mert pontot szereztünk, de el kell ismernem, ez nem a legjobb napunk volt. Az első félidőben szenvedtünk, a másodikban már sokkal jobban játszottunk. Taktikai szempontból a csapat jó teljesítményt nyújtott, de egyénileg nem voltunk igazán jók" - értékelt az olasz szakvezető, aki szerint ha a játékosok csak a tudásuk 70 százalékát nyújtják, az akár a győzelemre is elég lehetett volna.

Rossi az MTI érdeklődésére kifejtette, azért volt akkora különbség a két félidő között, mert az elsőben az összes felívelt és lecsorgó labda az ellenfélé lett, miközben a középpályások két-három alkalommal nagyot hibáztak a labda eladásával. Hozzátette, a hiba mindig is a játék része lesz, de emiatt akár el is veszíthették volna a mérkőzést

"Sosem könnyű Montenegró ellen futballozni, fizikálisan mindig megterhelő meccs, és ezt nagyon tisztelem az ellenfélben. Nem vagyok elégedett, több lövést szerettem volna látni a játékosaimtól. A rivális mélyen védekezett, mi pedig csak beadásokkal próbálkoztunk, viszont a 190 centis Savic hozta a remek formáját" - mondta Rossi.

Az 58 éves tréner úgy vélte, a válogatott folyamatosan és egyértelműen fejlődik, még ha ebben néha van is döccenő.

"Az edző kidolgozza a taktikát, de a játékosok minősége dönti el a meccseket. Van olyan nap, amikor minden könnyen megy, és van, amikor nem. Ez most utóbbi volt. Ilyen esetben el kell fogadni, hogy egy pontot szereztünk" - zárta szavait a szövetségi kapitány, aki szerint kedden mentálisan frissebbnek kell lenni majd Litvánia ellen a sikerhez.

Kollégája, Miodrag Radulovic úgy értékelt, hogy tökéletes meccset játszott a csapata, még ha nem is sikerült gólt szereznie.

"Örülünk az egy pontnak, de félig üres a pohár, mert irányítottunk az első félidőben, összességében pedig több lövésünk és szögletünk volt, de helyzeteink is csak nekünk voltak, és említhetném még a kapufát is" - mondta a montenegrói szakvezető, aki kiemelte, immár a csoport mindkét favoritja ellen megmutatták, hogy jó játékra képesek, de azt sajnálja, hogy ennek ellenére nem találtak kapuba, így csak egy pontot szereztek ezeken a találkozókon.

Radulovic szerint a montenegrói válogatott számára pozitívabb az összkép, mint amit a tabella mutat. Úgy vélte, Rossi elégedettsége az egy ponttal visszaigazolás számára, hogy tanítványai ismét jól futballoztak, mert az ellenfél, jelen esetben a Nemzetek Ligájában tavaly remeklő magyar csapat csak annyit tudott játszani, amennyit engedtek neki. Megjegyezte, játékosai kissé elfáradtak a második félidőre, amit a júniusi időponttal indokolt.

A hazai kapitány összességében a védelemmel elégedett volt, a középpályásoktól fejlődést vár, a csatároktól pedig gólokat a szeptemberi folytatásban, amikor szerinte a sorsdöntő összecsapások következnek a csoportban.

A magyar válogatott a pontosztozkodással - jobb gólkülönbségének köszönhetően - megőrizte második helyét a csoportban Montenegró előtt, amely eggyel több mérkőzést játszott.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 16:18, péntek | Sport

Kovács Ádám vezeti a Histo Cup-ban az éves bajnokságot!

Beszélgetés a Formula autók világába nemrég csöppent Kovács Ádámmal.

2024. Április 26. 15:19, péntek | Sport

Valencia után Gender Tamás Junior ismét pályára hajt az Európa-bajnokság második fordulójában, amelynek ezúttal a franciaországi Val

A spanyol szezonnyitó nehézségei után nagy reményekkel vág neki a folytatásnak a fiatal feltörekvő tehetség,

2024. Április 26. 06:49, péntek | Sport

Egygólos előnyben a Veszprém a negyeddöntőben

A Telekom Veszprém házigazdaként csak egyszer vezetett, mégis 32-31-re legyőzte a dán Aalborgot a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének csütörtöki, első mérkőzésén.

2024. Április 26. 06:45, péntek | Sport

Női labdarúgó MK - Ismét megvédte címét az ETO FC Győr

Ismét megvédte címét az ETO FC Győr a labdarúgó Simple női Magyar Kupában, mivel a csütörtöki döntőben 1-1-es döntetlen után tizenegyesekkel 3-2-re legyőzte az MTK Budapest csapatát az Új Hidegkuti Nándor Stadionban.