Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2016. Január 29. 06:00, péntek | Bulvár
Forrás: mti

Nagy-Szín-Pad!: idén 12 előadó versenyez

Nagy-Szín-Pad!: idén 12 előadó versenyez

Idén harmadszor rendezi meg a Nagy-Szín-Pad! című tehetségmutató versenyt a Petőfi Rádió, a VOLT Produkció és a Sziget Szervezőiroda. A zenei szakma zsűrije 12 hazai előadót választott.

"A fellépőktől, a szakmától és a közönségtől kapott visszajelzések azt igazolják, hogy a verseny fontos ugródeszka a résztvevők számára. A számos hazai és nemzetközi fesztiválmeghívás mellett a legfontosabb eredmény, hogy az idei év a Nagy-Szín-Pad! győzteséről fog szólni" - idézte Lobenwein Norbertet, a Nagy-Szín-Pad! egyik ötletgazdáját, a VOLT Produkció vezetőjét a szervezők által az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közlemény.

Az idei Nagy-Szín-Padon a Bagossy Brothers Company, a Bohemian Betyars, az Esti Kornél, Freddie (Fehérvári Gábor Alfréd), a Fran Palermo, a Mongooz and the Magnet, Marge, a Passed, a Run Over Dogs, a SuperStereo, a Szabó Benedek és a Galaxisok, valamint a Zaporozsec vesz részt. A versenyzők április 23-tól 12 napon át az Akvárium Klubban koncerteznek, a döntőnek ugyancsak az Akvárium ad otthont, május 15-én.

A győztes idén is meghívást kap a Sziget, a Telekom VOLT Fesztivál és a Strand - Nagyon Zene Fesztivál nagyszínpadára, az MTVA felajánlásaként Magyarországot képviselheti a 2017-es groningeni Eurosonic Festivalon, valamint egy videoklipet is készíthet. Minden versenyző felkérésekre számíthat az említett nyári fesztiváloktól és a MOL Nagyon Balaton eseményeitől.

A Nagy-Szín-Pad! versenyen fellépő zenekarokat egy 80 fős, hazai zenészekből, koncert- és fesztiválszervezőkből, producerekből, újságírókból, zenei szerkesztőkből álló szakmai grémium választotta ki.

"Sokat változtatunk a szavazási rendszeren. A Facebook, az Instagram és az SMS mellett idén szakmai zsűri is értékeli a produkciókat, a zsűritagok személyét később hozzuk nyilvánosságra" - mondta Fülöp Zoltán, a Nagy-Szín-Pad! másik alapító-főszervezője.

A Petőfi Rádió és a Petőfi TV idén is kiemelt figyelemmel kíséri a Nagy-Szín-Pad! programon résztvevő előadókat. "Az elmúlt évek során sok, ma már tízezreket vonzó sztárzenekar sikeréhez járult hozzá a Petőfi Rádió. A Nagy-Szín-Pad! mostani résztvevői között jócskán találunk olyanokat, akiktől azt reméljük, hogy éveken belül hasonló karriert futhatnak be" - fogalmazott Mezei Zsolt, az MTVA Tartalomszolgáltatási igazgatóság igazgatóhelyettese.

Az OTP Junior idén is főszponzora a Nagy-Szín-Pad!-nak. "Nemcsak támogatóként vagyunk jelen magyar zenekarok életében, hanem reklámjainkhoz is jellemzően hazai előadókat kérünk fel. Azt reméljük, hogy ezáltal minél többekhez eljut a minőségi hazai zene" - mondta Dolezsai Gergely, az OTP Bank marketing kommunikációs főosztályvezetője.

Az idei tizenkettes mezőnyből ketten, a Mongooz and the Magnet és a Run Over Dogs egyben a Nemzeti Kulturális Alap Cseh Tamás Programjának idei kedvezményezettje. A Nagy-Szín-Pad! 2014-es első szériáját a Mary PopKids, a tavalyit az Ocho Macho nyerte.

Címkék: nagy-szín-pad

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Bulvár

Elszabadult katonalovak okoztak sérüléseket és károkat Londonban

Elszabadult katonalovak okoztak személyi sérüléseket és jelentős anyagi károkat szerdán London belvárosában. Három sérült katonát és egy civilt kórházba kellett szállítani.

2024. Április 23. 06:43, kedd | Bulvár

A szicíliai maffiavezér álnéven udvarolt nőknek a közösségi oldalakon

Agglegény orvosként regisztrálta magát, és nőkkel keresett kapcsolatot a legnagyobb közösségi oldalakon Mattia Messina Denaro, a Cosa Nostra szicíliai maffiaszervezet volt vezetője - hozták nyilvánosságra a hatóságok hétfőn.

2024. Április 21. 11:26, vasárnap | Bulvár

Médiakutató: korszakalkotó a Delta mesterséges intelligenciával alkotott műsorvezetőjének megjelenése

Korszakalkotónak nevezte a köztelevízió Delta című műsora mesterséges intelligenciával alkotott szereplőjének felbukkanását Szűts Zoltán médiakutató az M1 aktuális csatorna Ma reggel című műsorában vasárnap.

2024. Április 20. 09:47, szombat | Bulvár

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából Csepelen

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából a főváros XXI. kerületében, Csepelen, a Kossuth Lajos utcában pénteken. A gyermeket a mentők kórházba vitték.