Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2018. December 18. 17:12, kedd | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Nemzetközi projekt keretében utazhatnak a Montágh-os diákok

Nemzetközi projekt keretében utazhatnak a Montágh-os diákok

Sikeresen pályázott az idén az Európai Unió által támogatott „Erasmus +” programban a Montágh Imre EGYMI, Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola és Készségfejlesztő Iskola.

A pályázat neve: Reisen ohne „Grenzen” – Unsere barrierfreien Reiseführer (Utazás határok nélkül – A mi akadálymentes Útikönyvünk).

A pályázat célja, a külföldi és belföldi utazások, a német és holland partnerintézmények meglátogatása, és azok diákjainak megismerése, közös kulturális és szabadidős programok megvalósítása. Emellett egy „akadálymentes útikönyv” összeállítása, szerkesztése a programban résztvevő partnerekkel.

A pályázat keretében egy kétéves projektet lesz lehetősége az iskolának megvalósítani 2020 őszéig. Az elnyert támogatás összege: 33 017 euró (kb. 10 660 000 forint).

Pályázatban részt vesz a német Rurtal-Schule, Förderschule des Kreises Heinsberg mit dem Förderschwerpunkt Geistige Entwicklung Heinsberg, Deutschland, mint koordináló intézmény, a holland Herman Boerenschool Roermond, Niederlande, valamint az Esztergomi Montágh Imre EGYMI, Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola és Készségfejlesztő Iskola partnerintézményként.

A pályázat ünnepélyes magyarországi megnyitójára december 14-én került sor a Montágh iskolában. A megnyitót követően az iskola tanulóinak játékos vetélkedésben lehetőségük nyílt megmérkőzni egymással és számot adniuk az Európai Unióval kapcsolatos, eddig megszerzett tudásukról. A Duna Televízióból és az internetről jól ismert Honfoglaló vetélkedő szabályai szerint játszottak a gyerekek, ezúttal nem Magyarország megyéit, hanem Európa országait foglalhatták el.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.