Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2016. November 18. 08:05, péntek | Helyi
Forrás: InfoEsztergom.hu

Nincs több esztergomi Swift!

Nincs több esztergomi Swift!

Az esztergomi gyár emblémájává vált modellből egyelőre nem készült több a városban.

A Swifttel az Esztergomba települt Suzuki gyakorlatilag újramotorizálta a rendszerváltás után Magyarországot, családok tízezrei számára lett a Swift az első „nyugati” autó. Sokáig a márka teljes arculatát meghatározta, és talán részben meg is nehezítette az újabb, magasabb kategóriás modellek bevezetését. A Suzukinak gyakorlatilag a most is Esztergomban gyártott új Vitaráig kellett várnia ahhoz, hogy áttörje a „mi autónkkal” saját maga köré épített falakat, és olyan termékkel álljon elő, ami egy merőben más szegmensben vált pillanatok alatt slágerré.

Idén a 2008-as rekordév után a második legjobb évet zárja a Magyar Suzuki Zrt, nagyjából 210 ezer autó készül Esztergomban. Köztük még Swiftek is egyelőre, de már nem sokáig: a népszerű kisautó következő generációja Indiából érkezik majd a magyar piacra, ahogyan az idén bevezetett Baleno is. Esztergomban a tervek szerint más modelljét gyártja majd a Suzuki, jó eséllyel az Ignis új generációja kerül majd az itteni gyártósorokra jövőre.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.