Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2016. Március 04. 11:04, péntek | Helyi
Forrás: sajtóközlemény

Nincs tovább: egy hónapot kapott a vállalkozó a Belváros Óvoda befejezésére

Nincs tovább: egy hónapot kapott a vállalkozó a Belváros Óvoda befejezésére

Március 31-ig hiba- és hiánymentesen köteles a kivitelező befejezni a Belvárosi Óvoda felújítását. Az önkormányzat ettől függetlenül érvényesíti kötbérigényét.

Az eredeti határidőhöz képest öt hónap késéssel készülhet el a Belvárosi Óvoda. Az önkormányzat tavaly október óta folyamatosan próbál nyomást gyakorolni a kivitelezőre, amely különböző indokokra hivatkozva újabb és újabb határidőkkel állt elő. Az önkormányzat külső bizottsági tagjai, a felkért szakemberek és a képviselők januárban ennek ellenére úgy döntöttek, hogy az eredeti kivitelezővel fejeztetik be a felújítást.

A döntésnél elsősorban azt vették figyelembe, hogy milyen módon fejezhető be leggyorsabban a beruházás annak érdekében, hogy az óvodások minél hamarabb visszaköltözhessenek az intézménybe. A szakértők szerint új kivitelező pályáztatása, illetve a későbbiekben az esetleges garanciális felelősség megállapítása miatt az eredeti kivitelezővel érdemesebb befejeztetni a munkálatokat.

Az önkormányzat a szakértők javaslatának elfogadása mellett a meghosszabbított szerződésben kiemelte, hogy kötbérigényét mindenképpen érvényesíti beruházó felé. Az önkormányzat - tekintettel a történtekre – egyelőre egyetlen egy részszámlát sem fogadott be a kivitelezőtől.

A beruházó a február 24-én módosított szerződésben vállalta, hogy március 31-ig hiba- és hiánymentesen, a szükséges pótmunkákat elvégezve befejezi a felújítást, és levonul a területről. Az önkormányzat az egyeztetés során jelezte, hogy amennyiben a kivitelező nem tesz eleget ennek a vállalásának, az önkormányzat minden jogi igényét érvényesíteni fogja.

A tavaly megkezdett nagyszabású óvoda beruházások – tíz intézmény újult meg, bővült tornacsarnokkal – közül a Belvárosi Óvoda volt az egyetlen, amely során a kivitelezéssel megbízott vállalkozó folyamatosan különböző kifogásokra hivatkozva tologatta a határidőt.

Az elmúlt egy évben elvégzett óvodafelújítások:
- Esztergomi Aranyhegyi Óvoda felújítási munkái: 3.661.000 Ft (parketta felújítás, lépcső felújítás).
- Esztergomi Bánomi Óvoda: 3.265.000 Ft (nyílászáró csere, vizesblokk berendezések cseréje).
- Esztergomi Honvéd Óvoda: 2.142.500 Ft (előlépcsők felújítása, főbejárathoz rámpa kialakítás).
- Esztergomi Angyalkerti Óvoda: 6.548.000 Ft ( tetőtéri ablakok cseréje, homlokzat javítási munkák végzése.
- Esztergomi Aprófalva Bölcsőde: 249.800 Ft (tető beázások megszüntetése).
- Esztergomi Erzsébet Királyné óvoda felújítási munkái- 19.155.343 Ft (nyílászáró csere, vizesblokk burkolási munkái, gépészeti felújítás, tetőszigetelés, tetőjavítás, homlokzat hőszigetelés).
- Esztergom-Kertvárosi Óvoda régi épületének felújítása: 21.671.408 Ft (kazáncsere, villa épületen héjazat csere, tetőterasz felújítása).
- Esztergomi Szentgyörgymezei Óvoda felújítása és bővítése tornaszobával beruházás: 72.956.155 Ft (homlokzat hőszigetelés, csapadékvíz elvezetése, tornaszoba építése).
- Esztergomi Zöld óvoda felújítása: 32.513.065 Ft (tetőfelújítás, tetőszigetelés, nyílászáró csere).

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 18:36, csütörtök | Helyi

Elindult a "piskóta" körforgalom építése Esztergomban

Április 30-án indult a Dobogókői út – Petőfi Sándor út – Terézia utca – Kálvária út kereszteződésénél a körforgalom építése.

2024. Május 02. 18:34, csütörtök | Helyi

Salomon Ultra-Trail Hungary terepfutóverseny

2024. május 18-19-én kerül megrendezésre a Salomon Ultra-Trail Hungary terepfutóverseny.

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.