Városlista
2018. február 22, csütörtök - Gerzson

Hírek

2017. Szeptember 08. 19:15, péntek | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Óriási rekordra készülnek Esztergomban - Több ezren kísérlik meg!

Óriási rekordra készülnek Esztergomban - Több ezren kísérlik meg!

A kísérlet a Suzuki Családi Napon lesz szombaton…

Egy élőlánc rekordkísérlet lesz az esztergomi Lovasligetben a Suzuki Családi Napon szombaton. A tervek szerint Magyarország leghosszabb embervonata áll majd össze, több ezer főből.

Egy több mint nyolcéves magyar rekord megdöntését kísérelik meg a Suzuki esztergomi gyárának dolgozói. Több ezren egymás vállát fogva tesznek meg több száz métert két, erre a célra felállított kapu között – közölte a Magyar Rekordok Szövetsége.

Eddig 932 fő a rekord, 700 méter megtéve, melyet 2009. május 16-án a dunavecsei Petőfi Sándor Általános Iskola udvarán értek el.

A rekordkísérletet a helyszínen a Magyar Rekordok Szövetségének elnöke, egyúttal a Magyar Rekordok regisztrátora, Sebestyén István hitelesíti majd. Egyenként regisztrálja, hányan haladnak át az induló és érkező számlálókapun, úgy, hogy szabály szerint összekapaszkodva sort alkotva haladtak előre, anélkül, hogy az embervonat egy pillanatra is megszakadna – tette hozzá a rekordok szövetsége.

Fotó: illusztráció

Ezek érdekelhetnek még

2018. Február 22. 17:22, csütörtök | Helyi

Jelentkezz tartalékos katonának!

Toborzó időpontja: március 8., 9.30-11.00 óra Helyszín: Esztergom, Komárom-Esztergom Megyei Kereskedelmi és Iparkamara székháza a Deák Ferenc utcában.

2018. Február 22. 13:52, csütörtök | Helyi

Citrom 60! - Kerek ünnep egy fergeteges koncerttel!

Tóth József Citrom, szólógitáros 60. születésnapját és a zenekar újjáalakulásának 5. évfordulóját ünnepeli a ComeOn együttes február 23-i koncertjével az esztergomi Sportalsóban.

2018. Február 22. 12:10, csütörtök | Helyi

Közös nagy ünnepre készül Esztergom és Maintal

A németországi Maintal delegációját látta vendégül Esztergom a minap. A találkozón a résztvevők a két város 25 éves testvérvárosi kapcsolatának alkalmából őszre tervezett ünnepség egyeztetésére került sor.

2018. Február 22. 11:48, csütörtök | Helyi

Zárás után nem szolgálták ki, ezért berúgta a dohánybolt ajtaját - VIDEÓVAL

Az Esztergomi Járási Ügyészség garázdaság vétsége miatt emelt vádat egy csolnoki férfival szemben.