Városlista
2018. június 19, kedd - Gyárfás

Hírek

2017. Szeptember 08. 19:15, péntek | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Óriási rekordra készülnek Esztergomban - Több ezren kísérlik meg!

Óriási rekordra készülnek Esztergomban - Több ezren kísérlik meg!

A kísérlet a Suzuki Családi Napon lesz szombaton…

Egy élőlánc rekordkísérlet lesz az esztergomi Lovasligetben a Suzuki Családi Napon szombaton. A tervek szerint Magyarország leghosszabb embervonata áll majd össze, több ezer főből.

Egy több mint nyolcéves magyar rekord megdöntését kísérelik meg a Suzuki esztergomi gyárának dolgozói. Több ezren egymás vállát fogva tesznek meg több száz métert két, erre a célra felállított kapu között – közölte a Magyar Rekordok Szövetsége.

Eddig 932 fő a rekord, 700 méter megtéve, melyet 2009. május 16-án a dunavecsei Petőfi Sándor Általános Iskola udvarán értek el.

A rekordkísérletet a helyszínen a Magyar Rekordok Szövetségének elnöke, egyúttal a Magyar Rekordok regisztrátora, Sebestyén István hitelesíti majd. Egyenként regisztrálja, hányan haladnak át az induló és érkező számlálókapun, úgy, hogy szabály szerint összekapaszkodva sort alkotva haladtak előre, anélkül, hogy az embervonat egy pillanatra is megszakadna – tette hozzá a rekordok szövetsége.

Fotó: illusztráció

Ezek érdekelhetnek még

2018. Június 19. 05:01, kedd | Helyi

Idén is lesz Duna Maraton Esztergomban – Verseny és családi nap! - VIDEÓKKAL

Minitáv, rövidtáv, középtáv és extrém hosszútáv - online nyomkövetéssel és real time közvetítésen keresztül Magyarországon először. Mindezeket családi- és buliprogramok kísérnek!

2018. Június 18. 14:02, hétfő | Helyi

Idén újra angyalok lesznek környékünk motorosai – Jótékonyság és látványos felvonulás - VIDEÓVAL

Idén június 23-án jótékonykodnak a motorosok Esztergomban és Dorogon, ekkor tarják meg a IV. a Motorosok is lehetnek Angyalok felvonulásukat. A résztvevők adományukkal az esztergomi Vaszary Kolos Kórházat támogatják.

2018. Június 18. 13:31, hétfő | Helyi

Kérdőív a környék biciklis fejlesztéseihez!

A DorogiSport és a Dorogi Kerékpáros Egyesület szeretné, ha nemtől, kortól, lakóhelytől függetlenül vonzó és biztonságos utakon juthasson el bárki munkába, iskolába, vásárolni, szórakozni kerékpárral.

2018. Június 18. 07:43, hétfő | Helyi

Újabb részletek a halálos motorbalesetről – FOTÓKKAL

Két halálos áldozatot követelt a vasárnap késő délután történt motorbalesetben Tát és Bajna között.