Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2017. Július 25. 07:45, kedd | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu - fotók: Tóth Péter

Óriási tömeg a Pala-átúszás, Pala-körbefutás versenyen – VIDEÓVAL és FOTÓGALÉRIÁVAL

Óriási tömeg a Pala-átúszás, Pala-körbefutás versenyen – VIDEÓVAL és FOTÓGALÉRIÁVAL

Tavalyhoz képest közel háromszorosára emelkedett a Pala-átúszás és körbefutás versenyzőinek létszáma. Július 23-án így rekordrészvétellel zajlott le a Mozdulj Rendes Alapítvány sportrendezvénye.

A futás rajtja előtt Lukács Erika tartott egy közös bemelegítést az indulóknak, a hatalmas tömeg pedig egy ritmusra követte Erika mozdulatait. A nap ismét a Pala-körbefutásával indult, a mezőny 10 órakor teljesítette az első próbát.

„Igazi fülledt forró hangulat volt, amiről az indulók a szurkolók és az időjárás együttesen gondoskodott. A táv mindenki számára teljesíthető volt, habár a picit több mint 3 kilométer ilyen melegben nem könnyű feladat. Rajtolók között voltak amatőrök, profik, olimpikonok. Jó volt mindenkit együtt mosolyogva látni a rajtvonalnál és a célban egyaránt” – fejtette ki Rendes Csaba főszervező.

A futás dobogós helyezéseiért óriási csata zajlott. Első helyen rioi para-olimpikon triatlon versenyző Boronkay Péter érkezett holtversenyben Fiala Gergővel, aki szintén kiváló ifjúsági korú triatlonos.
Boronkay Péterről igazi sportember és igazi sztár ebben a közegben és Európa-, világbajnok sportoló.

Videó: Szalánczay Péter


„A meleg megtette hatását, a célkapu mögötti frissítőben fogyott is az izotóniás ital, víz és gyümölcs kombinációja rendesen. Fontos volt visszatölteni az energia raktárokat mert délután jöhetett a nap második próbája a Pala-átúszás” – tette hozzá Rendes Csaba.

A rajtra készülődve viszont kaptak egy hatalmas nyári zivatart a nyakukba a résztvevük.


„Itt hagy tegyek említést erről a fantasztikus társaságról, akik eljöttek a rendezvényünkre! Elképesztő türelemmel, maximálisan segítették a rendezők munkáját. Voltak többen, akik a felállított sátrakat segítették tartani az óriási szélben, esőben, mások ruhákkal, törülközőkkel próbálták melegíteni a kicsiket és fázó társaikat! Ami a Mozdulj Rendes Alapítvány mottója közösen együtt mozogjunk, tegyünk- segítsünk egymáson! Aznap mindez megvalósult” – hangsúlyozta a főszervező.

A tervezett úszórajt 13 óra helyett egy órát csúszott. A rendező csapat folyamatosan nézve a radarképet közölte a legfrissebb időjárás információkat. 13.30-ra ismét elállt a szél, kisütött a nap és jött a hír, a rajt 14 órakor lesz.

Rajt előtti közös bemelegítés immár a Palában, vízi-aerobik ismét Lukács Erikával. Elképesztően sokan maradtak futás után teljesíteni az úszást is, illetve még érkeztek résztvevők, akik csak a Pala-átúszás próbán szerettek volna indulni!

Az indulóknak lehetőségük nyílt saját pillanatnyi formájuknak megfelelő távot választani.

1km Pala-átúszás
2km Pala-körbeúszás
illetve 200 méteres szám a gyerekeknek és a kevésbé felkészülteknek.

Első helyeken kiváló úszók, triatlonosok, vízilabdázók osztoztak. Közülük is kiemelkedett Sebők Klaudia, aki a Tiszaújvárosi Triatlon Világkupáról sietett vissza a rendezvényre és teljesítette elképesztő idővel a 2000 méteres úszótávot.

Az indulók illetve kísérőik létszáma ez évben átlépte az 1000 főt.

Mind a két próbát teljesítők pedig átvehették a jól megérdemelt Finisher érmüket a rendezőktől.

„Nagyon köszönjük nektek, hogy ilyen sokan eljöttetek a régió legkedveltebb nyíltvízi úszóversenyére az Öböl Music Beach-re! Óriási élmény volt a hétvégén veletek együtt lenni, jövőre ezt is túlszárnyaljuk” – fűzte hozzá zárásként Rendes Csaba.

A Mozdulj Rendes Alapítvány szervező csapatának következő eseménye a Visegrád Fellegvár Csúcstámadás névre hallgató futóverseny, amit ismét a pillanatnyi kondíciódnak megfelelően futva sétálva lehet majd teljesíteni.

Név: Visegrád Fellegvár Csúcstámadás
Időpont: Október 1. Vasárnap

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.