Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2017. Március 14. 11:12, kedd | Helyi
Forrás: InfoEsztergom.hu

Országos bábfesztiválon aratott sikert az esztergomi csoport

Országos bábfesztiválon aratott sikert az esztergomi csoport

Március 11-án tartották Kőbányán a XV. Országos Evangélikus Bábfesztivált, melyen az esztergomi evangélikusok is jelen voltak Mustármag Bábszínház nevű csoportjukkal.

A rendezvényen résztvevők mindegyike, így az esztergomiak is kaptak oklevelet, de számukra a siker egy lehetőséget is adott: meghívták őket produkciójukkal a kapolcsi Művészetek Völgye fesztiválra.

Gyülekezetek és iskolai bábművészeti csapatok találkozója volt a kőbányai helyszín, ahol a Magyarországi Evangélikus Egyház és Missziói Osztály szervezésében tartottak fesztivált. A közel száz fiatal és gyermek által előadott darabok közül több is figyelemre méltó volt, ezek közé számított az esztergomi Mustármag Bábszínház is. Az Esztergomi Evangélikus Gyülekezet tagjaiból verbuválódott együttes a XV. Országos Evangélikus Bábfesztiválon a maguk által készítette bábokkal, a bábozás klasszikus hagyományait felhasználva adták elő darabjukat. A csoport Hajózz velünk! (Bábjáték az életfordító kegyelemről) című darabbal a fesztivál kiírásának megfelelően a Saulból Pállá váló apostol munkásságát mesélte el. Az esztergomi Mustármag Bábszínház vezetője Tölgyesi Ágnes az Apostolok cselekedetei és Pál apostol leveleiből vett részletek alapján állította össze a dramaturgot. A Hajzózz velünk! című bábjáték központi eleme a választásról szólt, mely a tudás, a hatalom és a gazdagság hajói, valamint Krisztus hajója közötti választásra hívja fel a figyelmet.

Az előadásokról videófelvétel is készült, melyen az esztergomi csoport fellépése 1 óra 1 perc után kezdődik el.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.