Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2017. Szeptember 26. 14:59, kedd | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu/motoverzum.com

Páratlan kétkerekű kincs Nyergesújfalun

Páratlan kétkerekű kincs Nyergesújfalun

Egy kalandos Nyergesújfalu – Bulgária motoros túráról is mesélt a nyergesújfalui gépcsoda tulajdonosa.

A nyergesújfalui Lerner Róbert, alias „Kuksi” a motorvezum.com számára egy sokak számára kellemes emléket idéző típust, egy gyönyörű MZ TS-t biztosított tesztre a közelmúltban. A motorral rengeteg kalandot átélt, sőt, mint a szakportálnak elárulta:

Ez már a második 250-se, az elsőt még a 70-es években vette. Ekkor kezdődött az MZ szerelem. Megbízható volt, gyors és rendkívül pilótabarát, valamint a lányoknak is imponált a típus. Mosolyogva mesélte, hogy sok lányt vitt ezzel a motorral. Egy kalandos Nyergesújfalu – Bulgária motoros túráról is beszélt. Az odafelé vezető úton ledarálta az egyik fogaskereket a váltóban az MZ, de aggodalomra semmi ok. Egy igaz barát utánavitte az új alkatrészt. Bulgáriában kicserélték és elindultak haza, Magyarországra. Sajnos a cserélt alkatrész is megadta magát, így a magyar-román határon át kellett tolni a motort. Ezután körülbelül 100 kilométert húzták egy másik motorral, erre tisztán emlékszik Robi. Nem kívánja senkinek. A hazafelé vezető úton találtak egy szervizt, ott rendbe rakták a váltót, a javítás után önerőből sikeresen hazaért az MZ-vel Nyergesújfalura. Pár év használat után azonban eladta, a motor árából és egy kis kiegészítésből megvette élete első autóját. A motorozás szeretete nem múlt el, több típust kipróbált, de a szíve visszahúzta az MZ TS 250-hez.

A motoverzum.com szerkesztői természetesen kipróbálták – némi izgalmak után – a gyönyörűen felújított vasat, és persze felelevenítették a márka történetét is…

Részletek és még több Nyergesújfalun készült fotó a motorról ITT!

Címkék: motor, mz, nyergesújfalu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.