Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2017. Február 15. 13:49, szerda | Helyi
Forrás: közlemény

Az MKP is tiltakozik a párkányi hulladékégető ellen

Az MKP is tiltakozik a párkányi hulladékégető ellen

A Magyar Közösség Pártja határozott tiltakozását fejezi ki a Párkány város területére tervezett hulladékfelhasználási és újrahasznosítási üzem megépítése ellen. Közlemény!

„Meggyőződésünk, hogy a tervezett üzem tovább rontaná az amúgy is kedvezőtlen légszennyezettségi mutatókat, s ezáltal a város és a környező települések életkörnyezetére negatív hatással lenne. Párkány egy jelentős idegenforgalmi és turisztikai központ – fürdőváros, ahol az ilyen jellegű környezetszennyező üzemnek semmi helye. Szeretnénk, ha unokáink, s az ő unokáik is tiszta, légszennyezéstől mentes levegőt szívhatnának.

Az MKP aggályosnak tartja a városvezetés, elsősorban Párkány polgármesterének Szabó Eugen hozzáállását az említett üzem megépítési szándékával kapcsolatos környezetvédelmi minisztériumi véleményeztetés kommunikálása miatt. Noha az információ felkerült a város weboldalára, s megjelent a hivatalos tájékozató táblán a képviselő-testület február 14-ei ülésének napirendjei közé ezt a város első embere nem sorolta be, amit komoly mulasztásnak tartunk.

Az ilyen, a város életét döntő módon befolyásoló dolgokkal kapcsolatban jobb helyeken lakossági fórumot, de legalább rendkívüli képviselő testületi ülést tartanak. Párkány város polgármestere ezt nem tartotta fontosnak. Sajnáljuk. Az MKP megtesz mindent azért, hogy a hulladékfeldolgozó üzem Párkány városában ne épüljön meg, s ennek érdekében aláírásgyűjtést (petíciót) kezdeményez."

Csütörtöktől a Magyar Közösség Pártja is tart tiltakozó aláírásgyűjtést az üzem ellen Párkányban a nagyobb üzletek környékén. Pénteken és szombaton a párkányi Lidl előtti standon várják az aláírókat - köztük az esztergomiakat és a térségben élőket is - a MKP szervezői.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.