Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2019. Május 22. 17:22, szerda | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu - Fotók: police.hu

Plébános megöléséért már ült a táti atya aljas támadója - VIDEÓ

Plébános megöléséért már ült a táti atya aljas támadója - VIDEÓ

Emberölésért már ült börtönben a férfi, aki megtámadta a táti plébánost múlt hétvégén. A bíróság 6 év fegyházra ítélte a férfit, aki fellebbezést jelentett be enyhítésért.

Az Esztergomi Járási Ügyészség az elkövetést követő negyedik napon zsarolás bűntette és aljas indokból elkövetett személyi szabadság megsértése bűntette miatt bíróság elé állította azt a férfit, aki többször megfenyegette a táti plébánost, aki ennek hatására a nála lévő pénzt át is adta, majd a vádlott további pénzszerzésért a sértettet megkötözéssel is fenyegette, a tőle menekülő sértettel dulakodott, a plébánia udvarán az épület falának nyomta, ezzel neki horzsolásos sérüléseket okozott az arcán és a kezén – közölte az ügyészség közleményében.

A vádlott 2019. május 18-án 11 óra 30 perckor azzal csöngetett be a plébánián, hogy gyónni szeretne. A gyónást követően a sértettnek jelezte, hogy éhes, ezért sértett 3 ezer forint készpénzt adott neki. Az elkövető a távozását követően egy óra múlva visszament a plébánia épületéhez, becsengetett, azonban már nem várta meg, hogy a sértett beengedje, a csukott, de nem zárt kapun bement az udvarra. A vádlott az épület teraszán, a bejárati ajtóban szembetalálkozott a sértettel, akitől ennivalót kért. A sértett ekkor kenyeret és kolbászt csomagolt a vádlottnak, aki ekkor közölte a sértettel, hogy „nem akarja bántani”, de neki pénz kell.

Fotó: police.hu

A vádlott a sértettet a karjánál fogva bevezette a dolgozószobába, többször megismételte, hogy „nem akarja bántani”, de neki pénz kell, illetve egy ízben a sértett megkötözését helyezte kilátásba. A sértett félelmében a zsebében lévő 30 ezer forintot a vádlottnak átadta, aki ezzel nem elégedett meg, a dolgozóasztal fiókjait nézte át. A szoba vádlott által történő átkutatása közben a sértett kifutott az épületből az udvarra, ahova a férfi utána sietett. Az elkövető a sértettet ruhájánál fogva megragadta azért, hogy őt az épületbe visszavigye, sértett azonban ellenállt.
A dulakodás közben a vádlott a sértettet a ház falához nyomta, ezzel a sértett arcán és kezén horzsolásos sérüléseket okozott. A sértett ellenállása sikeres volt, a vádlott fogásából kifordult, és az utcára futott. A sértett az elszenvedett sérülések miatt magánindítványt nem terjesztett elő.

A vádlott többszörös visszaeső, legutóbb a kemma.hu információi szerint a törökbálinti plébános 1995-ös megölése ügyében ítélték el, a kiszabott szabadságvesztésből pedig 2015. március 24-én szabadult feltételes kedvezménnyel.

Az ügyészség a tárgyaláson arra tett indítványt, hogy a bíróság a vádlottat végrehajtandó fegyházbüntetésre és közügyektől eltiltásra ítélje.

Az Esztergomi Járásbíróság a váddal egyező tényállást és minősítést állapított meg, a vádlottat halmazati büntetésül 6 év fegyházbüntetésre és 8 év közügyektől eltiltásra ítélte. Az ítélet a kihirdetését követően nem vált jogerőssé, mert az ügyész 3 nap gondolkodási időt tartott fenn a jogorvoslati nyilatkozat megtételére, míg a vádlott fellebbezést jelentett be enyhítés végett. Az ügyész indítványt tett a bűnügyi őrizetben lévő vádlott letartóztatásának elrendelésére, amelyet a bíróság a bűnismétlés veszélyére és a szökés veszélyére figyelemmel elrendelt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT