Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2017. Augusztus 29. 19:46, kedd | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Breaking: 80 millió forintot kap a kórház a szülészeti osztály megmentésére

Breaking: 80 millió forintot kap a kórház a szülészeti osztály megmentésére

Csütörtökön dönt erről a testület, információink szerint a szakbizottság támogatja a javaslatot.

Romanek Etelka facebook oldalán jelent meg a hír, hogy az önkormányzat mindent megtesz azért, hogy továbbra is biztonságban működjön a szülészeti és nőgyógyászati osztály Esztergomban. A képviselők már most csütörtökön szavaznak arról, hogy azonnali segítségként jelentős összeget, 80 millió forintot biztosítanak a működésre.
Információink szerint a polgármesteri előterjesztést a szakbizottság támogatta, így jó eséllyel csütörtökön a testület is jóváhagyja azt. Esztergom önkormányzata egyébként évente több mint 100 millió forinttal támogatja a Vaszary Kolos Kórházat, a mostani segítség ezt egészíti ki az évente nagyjából 800 – esztergomi és környékbeli – újszülöttel büszkélkedhető osztály számára.

Romanek Etelka teljes bejegyzése:
Esztergomban születni: ehhez joga van minden újszülöttnek a városunkban, ezért mindent megteszek azért, hogy a szülészet-nőgyógyászati osztály működése hosszú távon biztosított legyen Esztergomban.

Az elmúlt hetekben felreppent hírként, hogy az osztály bezár: Dr. Kanász Gábor főigazgató főorvossal egyeztetve kiderült, hogy az osztály működésének biztosításához évente mintegy 80 millió forint támogatásra lenne szüksége a Vaszary Kolos Kórháznak.

A támogatási összeget a szülészet-nőgyógyászat osztály három új szakorvosának bérére és az ügyeleti ellátás díjának költségeire fordítanák. Az erről szóló előterjesztést kedden tárgyalta a szakbizottság, csütörtökön pedig a testület: bízom abban, hogy képviselőtársaim velem egyaránt úgy gondolják, hogy Szent István szülővárosa nem maradhat szülészet nélkül!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.