Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2016. November 10. 07:52, csütörtök | Helyi
Forrás: Lenger Varga Péter

Búbánatvölgyben vett házat a Viszkis?

Búbánatvölgyben vett házat a Viszkis?

2016-ban először az InfoEsztergom.hu adott hírt arról, hogy Ambrus Attila, aki Viszkis rablóként vált hírhedté, híressé, Búbánatvölgyben vett házat – a búbánatiak szerint. (Archívum)

A „Viszkis rabló” néven hírhedtté vált egykori jégkorongozó közel 30 alkalommal rabolt ki bankokat, takarékszövetkezeteket, utazási irodákat, postákat a 90-es években. Legtöbbször taxival ment rabolni, nevét pedig onnan kapta, hogy a rablások előtt, a helyszínekhez közeli kocsmákban 1-2 deci whiskyt ivott. Utolsó rablásakor, menekülés közben elfogták társát, aki kihallgatása során lebuktatta, így tudták elfogni menekülés közben a román–magyar határon. Miután elkapták egyszer még meg is szökött az előzetes letartóztatásból a Gyorskocsi utcából.

Összesen majd 142 millió forintot zsákmányolt. Ambrus Attilára végül másodszori elfogását követően 2002-ben 17 év börtönt szabtak ki, jó magaviselete miatt 2012. január 31-én, feltételesen szabadlábra helyezték.

A börtönben közben leérettségizett és kerámiakészítést tanult. Sőt a Dunaújvárosi Főiskolán kommunikációból le is diplomázott.

Julian Rubinstein könyvet írt is róla A viszkis rabló balladája címmel, de filmet is készítettek róla, amelyet az Investigation Discovery Szökésben című sorozatában 2010. április 25-én mutatott be. Mindezek után pedig játékfilm is készül róla. A mozit június vége óta forgatja Antal Nimród. A filmet 1,1 milliárd forinttal a Filmalap is támogatta. A film a tervek szerint valamikor a jövő évben kerül a magyar mozikba. Szalay Bence alakítja benne a viszkist, de mellett szerepel még Schneider Zoltán, Csuja Imre, Gazsó György, Oszter Sándor, Klem Viktor és ifjabb Vidnyánszky Attila is.

Ambrus Attila foglalkozásként jelenleg a kerámiakészítésből él, egyedi kerámiákat készít, melyekkel már párkányi fesztiválon is találkozhattak a vevők. Búbánati hírek szerint pedig a minap vett egy házat a Kerek-tó fölött, ráadásul egy kerámiműhelyt is szeretne itt kialakítani. Helyi legendák szerint már korábban is többször járt itt, és úgy látszik igencsak megtetszett neki a vidék.

A hír kapcsán természetesen megkerestük Ambrus Attilát is, egyelőre még nem sikerült utolérnünk, de természetesen közzétesszük válaszait, amint megkapjuk.

Fotók: Ambrus Attila Kerámia – facebook.com

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT