Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2015. Június 15. 11:47, hétfő | Helyi
Forrás: sajtóközlemény

Egészségnap a Széchenyi téren

Egészségnap a Széchenyi téren

A testi és lelki egészség a legnagyobb kincsünk – ez volt az üzenete a szombaton rendezett egészségnapnak is.

Remélem, sok ehhez hasonló kezdeményezést tud majd a város önkormányzata támogatni, és együtt sikerül egy egészséges, kiegyensúlyozott, boldog Esztergomot felépítenünk.

A ma emberének legnagyobb betegsége a felgyorsult, önmagunkra elegendő időt nem engedő világból fakadó szorongás, a stressz néven unos-untalan emlegetett jelenség, amely fizikai tünetekké képezi a lelket őrlő aggályokat. S mindennek következménye, hogy egyre ritkábban tapasztaljuk meg a felhőtlen boldogságot, ami az egészséges, kiegyensúlyozott élet alapja.

Az egészség záloga a boldogság, Márai Füveskönyvében pontos recepttel is szolgál:
„Boldogság természetesen nincsen, legalábbis abban a lepárolható, csomagolható, címkézhető értelemben, mint ahogy a legtöbb ember elképzeli. Mintha csak be kellene menni egy gyógyszertárba, ahol adnak, három hatvanért, egy gyógyszert, s aztán nem fáj többé semmi. (…)

Legtöbb ember egy életet tölt el azzal, hogy módszeresen, izzadva, szorgalmasan és ernyedetlenül készül a boldogságra. Terveket dolgoznak ki, hogy boldogok legyenek, utaznak és munkálkodnak e célból, gyűjtik a boldogság kellékeit, a hangya szorgalmával és a tigris ragadozó mohóságával. S mikor eltelt az élet, megtudják, hogy nem elég megszerezni a boldogság összes kellékeit. Boldognak is kell lenni, közben. S erről megfeledkeztek”.

Ne feledkezzünk meg legalább időnként boldognak lenni, annál is inkább, mivel Esztergom is csak így lehet egy egészséges, fejlődő város.

Romanek Etelka
polgármester

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.