Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2017. November 20. 09:13, hétfő | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu/Magyar Kurír

Esztergomba érkezik a Hajléktalan Jézus-szobor

Esztergomba érkezik a Hajléktalan Jézus-szobor

Folytatta hétvégén országos körútját a Hajléktalan Jézus-szobor, mely jelenleg Debrecenben látható, hamarosan azonban Esztergomba érkezik.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat munkatársainak kíséretében Budapestről a debreceni Szent Anna-székesegyház elé „utazott” a hétvégén a Hajléktalan Jézus-szobor, mely november 20-21-én Kisvárdán, 22-23-án Mátészalkán, 24-26-án Nyíregyházán, december elején pedig Esztergomban lesz látható.

Az alkotás egy fekvő ember, akinek arcát a lepel takarja, meztelen lábfején pedig a keresztre feszítés sebei láthatók. A Magyar Kurír cikke szerint a Hajléktalan Jézus-szobor kettős üzenetet hordoz: felhívja a figyelmet, hogy lássuk meg Krisztus arcát a kirekesztett emberekben, és együttérzésre hív az elesettek iránt.

A padon fekvő, pokrócába burkolózott, elesett embert ábrázoló köztéri alkotást Timothy Schmalz kanadai szobrász készítette 2013-ban. Magyarország számára egy baráti társaság a Magyar Máltai Szeretetszolgálattal közösen készíttette el a kanadai művésszel a szobor másolatát. A szobor előtt már számos magyar város lakói kifejezhették együttérzésüket a hajléktalan emberekkel.

A Budapestre érkezett szobrot Erdő Péter bíboros április 11-én, a VIII. ke¬rületi Horváth Mihály téren áldotta meg. Beszédében kiemelte: „Jézus egyszerre élte át a hajléktalanság súlyát és a küldetés nagyszerűségét. Látnunk kell hajléktalan testvéreinkben is életkörülményeik súlyát, és mindegyikükben az emberi hivatás nagyszerűségét. Adja Isten, hogy Krisztust tudjuk látni minden emberben. Erre emlékeztessen minket a szobor.”

A szobor decemberben Esztergom főterén, a városházánál lesz megtekinthető!

Fotó: Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye, Sajtóiroda/Kovács Ágnes

Címkék: esztergom, Jézus, szobor

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.