Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2016. Május 03. 13:57, kedd | Helyi

Esztergomi éremeső a vívók utánpótlás vidék bajnokságán

Esztergomi éremeső a vívók utánpótlás vidék bajnokságán

Versenyzőink a hétvégén Veszprémben rendezett utánpótlás vidék bajnokságon nagyszerű vívással 4 arany-, 4 ezüst- és 5 bronzérmet nyertek. A 13 dobogós helyezés mellett 7 döntős helyezettünk is a legjobbak közt volt.

Ezen a hét végén a tőrözők a várakozást felülmúlóan jól szerepeltek. A serdülő fiú tőrözők (2001 után születettek) mezőnyében a döntőt a Szent György Vívó Egyesület két versenyzője vívta: Fodor Ádám egy tussal bizonyult jobbnak Molnár Endrénél. Ebben a versenyszámban az arany és az ezüst mellett Kovács Márton az 5. helyen végzett a nyolcas döntőben. Ádám a legszorgalmasabb vívónk, minden edzést szorgalmasan végigcsinál, van, hogy egy nap kettőt is, mert a kardozók edzésén is ott szokott maradni. Endre és Marci szorgalmasan járnak a válogatott keret edzéseire és a befektetett munka lassan eredményekben is egyre többször jelentkezik. Ezek után a három fiú a csapatverseny aranyérmét is elhozta.

Arany és ezsüt: Fodor Ádám és Molnár Endre

A gyermek korosztályban (2003 után születettek) Kovács Márton ezüstérmet, Molnár Endre bronzérmet nyert egyéniben, ami elismerésre méltó, ezután csapatban Füleki Mátyással kiegészülve nem találtak legyőzőre és az aranyérmet nyerték el.

Gyermek fiú tőrcsapat - Kovács Márton, Füleki Mátyás, Molnár Endre


A bambi tőröző lányok (2005 után születettek) egyéni versenyén Darázs Alexa és Holop Sára hajszál híján maradtak le az első helyért folyó küzdelemben, mindketten bronzérmesek lettek, de az egyéniben 6. helyen végzett Engelbrecht Szonjával kiegészülve a csapatverseny döntőjében magabiztos vívással győztek a váci kislányok ellen.

Bronzérem Juhász Anna nyakában

A tőrözők 4 aranyérmétől a kardozók se sokkal maradtak el. A serdülő leány kardozók (2001 után születettek) egyéni versenyén Juhász Anna bronzérmét követően a csapatversenyen a Sági Bernadett, Arvanitidu Nauszika, Juhász Anna összeállítású csapat ezüstérmet nyert. Öröm volt látni, hogy a lányokból egyre jobb csapat kovácsolódik össze.

Bambi leány tőrcsapat: Engelbrecht Szonja, Holop Sára és Darázs Alexa

A fiú kardozók is dobogós helyezéseket értek el, a gyermek fiúk közül Alberti Bálint az egyéniben 6. lett, a csapat Engelbrecht Patrik, Alberti Bálint, Szenczi Egon összeállításban egyenletes jó vívással ezüstérmet szerzett. A serdülő kardozó fiúk (Erős Pál, Bogár Bence, Orosz Tamás, Sárosi Levente) a gödöllőiekkel nem bírtak, de a bronzérmet hazahozták.

Ezek az eredmények, és a többi helyezés a vidéki vívás egyik erős bázisává emelik a Szent György Vívó Egyesületet.

Molnár Béla/Szent György Vívó Egyesület

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT