Városlista
2017. január 24, kedd - Timót

Hírek

2015. Április 24. 07:16, péntek | Helyi
Forrás: lvp/MTI

Esztergomi háziorvosé az év praxisa

Esztergomi háziorvosé az év praxisa

Üveges Szilvia lett az első Az év praxisa a Kárpát-medencében díjazáson. Összesen 192 induló közül a legtöbb szavazatot az esztergomi háziorvos kapta.

Zombor Gábor egészségügyi államtitkár és Balogh Sándor, a zsűri elnöke átadták "Az év praxisa a Kárpát-medencében" díjait a magyarországi és a határon túli háziorvosoknak és munkatársaiknak az Emberi Erőforrások Minisztériuma Arany János utcai épületében - közölte a főszervező csütörtökön az MTI-vel.

A közlemény szerint 192 háziorvosra adtak le ajánlást Magyarországról és a határon túlról, és mintegy 175 ezren szavaztak a jelöltekre.

A magyarországi első helyezett Üveges Szilvia esztergomi háziorvos lett, őt Honos Anasztázia tabi Gergelyfi Vilma tési doktor követte. A határon túliak közül a legtöbb szavazatot Tamás Mária csíkszentmártoni háziorvos kapta, a második Vackó László munkácsi, a harmadik pedig Száva Katalin marosvásárhelyi jelölt lett - áll a közleményben.

Zombor Gábor egészségügyi államtitkár a díjátadó előtt az M1 aktuális csatorna kérdésére azt mondta: objektív feltételei is vannak, hogy egy háziorvos elnyerhesse a címet, mégis az orvos-beteg kapcsolat a legfontosabb, ha egy orvossal elégedettek a körzetében, akkor szavaznak rá.

A jó orvos-beteg kapcsolat az egészségügyben és a mindennapi életben is fontos - tette hozzá.

Véleményed van? Szólj hozzá!

Ezek érdekelhetnek még

2017. Január 24. 11:06, kedd | Helyi

Az igazat mondd, ne csak a valódit - Így ünnepelte A magyar kultúra napját Esztergom

Az esztergomi önkormányzat által szervezett, a tanítóképző főiskola nagytermében megtartott „Az igazat mondd, ne csak a valódit” című Eperjes Károly esttel tisztelgett Esztergom január 22-én A magyar kultúra előtt.

2017. Január 24. 10:47, kedd | Helyi

Elkészült a támogatásból megújuló esztergomi Szegényházi Kápolna renoválása

Befejeződött a Boldog Ceferino Roma Misszió által működtetett esztergomi, úgynevezett Szegényházi Kápolna belső felújítása.

2017. Január 24. 10:42, kedd | Helyi

Érdekli egy jó telek a Suzukinál?

Jó nevű cégek várják új szomszédaikat az ipari parkban Esztergomban, ipari parki telkeket kínál eladásra az önkormányzat.

2017. Január 24. 09:03, kedd | Helyi

Esztergomban folytatódott a határvadász-vadászat

Esztergomban várták hétfőn a határvadász-képzés iránt érdeklődök jelentkezését az egyenruhások. A toborzás azonban folytatódik.