Városlista
2017. április 30, vasárnap - Katalin, Kitti

Hírek

2015. Április 24. 07:16, péntek | Helyi
Forrás: lvp/MTI

Esztergomi háziorvosé az év praxisa

Esztergomi háziorvosé az év praxisa

Üveges Szilvia lett az első Az év praxisa a Kárpát-medencében díjazáson. Összesen 192 induló közül a legtöbb szavazatot az esztergomi háziorvos kapta.

Zombor Gábor egészségügyi államtitkár és Balogh Sándor, a zsűri elnöke átadták "Az év praxisa a Kárpát-medencében" díjait a magyarországi és a határon túli háziorvosoknak és munkatársaiknak az Emberi Erőforrások Minisztériuma Arany János utcai épületében - közölte a főszervező csütörtökön az MTI-vel.

A közlemény szerint 192 háziorvosra adtak le ajánlást Magyarországról és a határon túlról, és mintegy 175 ezren szavaztak a jelöltekre.

A magyarországi első helyezett Üveges Szilvia esztergomi háziorvos lett, őt Honos Anasztázia tabi Gergelyfi Vilma tési doktor követte. A határon túliak közül a legtöbb szavazatot Tamás Mária csíkszentmártoni háziorvos kapta, a második Vackó László munkácsi, a harmadik pedig Száva Katalin marosvásárhelyi jelölt lett - áll a közleményben.

Zombor Gábor egészségügyi államtitkár a díjátadó előtt az M1 aktuális csatorna kérdésére azt mondta: objektív feltételei is vannak, hogy egy háziorvos elnyerhesse a címet, mégis az orvos-beteg kapcsolat a legfontosabb, ha egy orvossal elégedettek a körzetében, akkor szavaznak rá.

A jó orvos-beteg kapcsolat az egészségügyben és a mindennapi életben is fontos - tette hozzá.

Ezek érdekelhetnek még

2017. Április 30. 08:41, vasárnap | Helyi

Akkor és Most Jármű Expo: megelevenedik a múlt Esztergomban

Lenyűgöző oldtimerek és a modern autógyártás legújabb modelljei mutatkoznak be a Nagy-Duna sétányon ezen a hétvégén.

2017. Április 30. 05:08, vasárnap | Helyi

Buszmegálló-felújítások, emlékoszlop, kitüntetések – Napirenden Esztergom

Esztergom képviselő-testülete május 4-én (csütörtökön) 9 órakor tartja soron következő ülését a Városháza nagytermében.

2017. Április 30. 05:01, vasárnap | Helyi

Felújított menetrendi hajóflotta jár a Dunán – Esztergomba is

A szombaton kezdődő hajózási szezonra az összes menetrend szerinti hajóját felújította a MAHART PassNave, amely naponta háromszor indít hajót Szentendrére és naponta egy szárnyashajót a Vác-Visegrád-Esztergom útvonalon

2017. Április 30. 05:00, vasárnap | Helyi

Rengeteg programmal készül májusra is az Olvasókör

Jazzklub, maminti klub, társasjáték est, gyereknap - májusban is rengeteg programmal várja az érdeklődőket a Szentgyörgymezői Olvasókör.