Városlista
2017. július 21, péntek - Dániel

Hírek

2015. Április 24. 07:16, péntek | Helyi
Forrás: lvp/MTI

Esztergomi háziorvosé az év praxisa

Esztergomi háziorvosé az év praxisa

Üveges Szilvia lett az első Az év praxisa a Kárpát-medencében díjazáson. Összesen 192 induló közül a legtöbb szavazatot az esztergomi háziorvos kapta.

Zombor Gábor egészségügyi államtitkár és Balogh Sándor, a zsűri elnöke átadták "Az év praxisa a Kárpát-medencében" díjait a magyarországi és a határon túli háziorvosoknak és munkatársaiknak az Emberi Erőforrások Minisztériuma Arany János utcai épületében - közölte a főszervező csütörtökön az MTI-vel.

A közlemény szerint 192 háziorvosra adtak le ajánlást Magyarországról és a határon túlról, és mintegy 175 ezren szavaztak a jelöltekre.

A magyarországi első helyezett Üveges Szilvia esztergomi háziorvos lett, őt Honos Anasztázia tabi Gergelyfi Vilma tési doktor követte. A határon túliak közül a legtöbb szavazatot Tamás Mária csíkszentmártoni háziorvos kapta, a második Vackó László munkácsi, a harmadik pedig Száva Katalin marosvásárhelyi jelölt lett - áll a közleményben.

Zombor Gábor egészségügyi államtitkár a díjátadó előtt az M1 aktuális csatorna kérdésére azt mondta: objektív feltételei is vannak, hogy egy háziorvos elnyerhesse a címet, mégis az orvos-beteg kapcsolat a legfontosabb, ha egy orvossal elégedettek a körzetében, akkor szavaznak rá.

A jó orvos-beteg kapcsolat az egészségügyben és a mindennapi életben is fontos - tette hozzá.

Ezek érdekelhetnek még

2017. Július 21. 11:06, péntek | Helyi

Borzasztó fekete füst Kertvárosban! - VIDEÓ

Esztergom-Kertváros - csütörtök este fél 9!

2017. Július 21. 09:28, péntek | Helyi

Megújul az Aradi tér 2.

Megújul az Aradi Vértanúk tere 2. szám alatti társasház. A felújítás a napokban kezdődött el. A munkálatokat az önkormányzat is támogatja.

2017. Július 21. 09:18, péntek | Helyi

Az ifjúság húzza a gázt – játék és verseny egyben a kertvárosi pályán

Ismét felbőgnek a motorok a kertvárosi MX Pályán. Július 29-én 8 és 16 óra között ugyanis a IV. MX Kids Challenge verseny várja a versenyzőket és a közönséget.

2017. Július 21. 05:00, péntek | Helyi

Dunakanyari legendák nyomában: Fénylik mint Salamon töke

Számos legenda köthető a Dunakanyar településeihez és látványosságaihoz.