Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2018. Május 24. 12:34, csütörtök | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Hamarosan ismét fizetni kell a parkolásért Esztergomban!

Hamarosan ismét fizetni kell a parkolásért Esztergomban!

Nem sokáig parkolhatunk ingyen Esztergomban: a városközpontban kialakult káosz miatt elbukott a városvezetés szerint a féléves próbaidőszak.

Június 30-ig parkolhatunk ingyen a városban!

Az önkormányzat még tavaly döntött arról, hogy január 1-től június 31-ig felfüggeszti a parkolási díj fizetésének rendszerét, azaz ingyenessé teszi a parkolást az egész városban. A képviselők akkor is hangsúlyozták, hogy próba jelleggel függesztik fel a fizetős parkolást, és úgy tűnik, a díjmentesség nem állta ki a próbát.

Közösségi profilunkon is örökérvényű téma volt a díjfizetés/nem fizetés, érvek hangzottak el pro- és kontra, nehezen állapítható meg, hogy melyik oldalnak volt több pártolója. Az tény, hogy a belvárosban élők életét megkeserítette, hogy jelentősen megnőtt az ott parkoló járművek száma, az elmúlt hónapokban nem volt egyszerű szabad helyet találni. Valószínűleg ennek is volt köszönhető, hogy a tágabb belvárosban is jelentősen megnőtt a nem kijelölt parkolóhelyeken hagyott autók száma, a járdákon, zöldfelületeken rengetegen parkoltak, joggal felháborítva az ott élőket. Azaz ha közvetve is, de éppen az autósok - egy része - tett arról, hogy csődöt mondjon a díjmentes rendszer, a babakocsival elakadó kismamák, a saját udvarukból kiállni nem tudó belvárosi lakók, a belvárosi boltokból a zsúfoltság miatt elpártoló vásárlók minimum nyomtak annyit a latban, mint a helyzettel elégedett, többnyire a város külső részeiből, vagy a környező településekről érkező elégedettek.

A képviselők mindezzel együtt úgy vélik, hogy a díjfizetés visszaállításával sem lesz több parkolóhely, de talán némileg normalizálódik a helyzet. Ugyanakkor az bizonyos, hogy a parkolás kérdése továbbra is napirenden kell, hogy maradjon, a felszíni parkolóhelyek számának bővítése, a szigeti mélygarázs helyreállítása jelenthet megoldást a helyzetre - s akár egy újabb próbálkozásra a díjmentes parkolásra.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT