Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2019. Február 19. 16:09, kedd | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Ismét pusztítottak a lángok Kertvárosban - FOTÓK

Ismét pusztítottak a lángok Kertvárosban - FOTÓK

Mire a tűzoltók kiértek, már a garázs teljesen lángokban állt, sőt tűz átterjedt a lakóépület tetőszerkezetére is.

Tűz ütött ki egy családi ház mellé épített garázsban Kertvárosban a Wesselényi Miklós utcában kedd hajnalban – írtuk az eset után percekkel.

Az esztergomi, a nyergesújfalui és a bajnai hivatásos tűzoltók a Katasztrófavédelmi Műveleti Szolgálat irányításával négy vízsugárral oltották el a tüzet, amely a szomszédos ingatlan garázsát is veszélyeztette – közölte a katasztrófavédelem.
Az eset során senki sem sérült meg, de jelentős károk keletkeztek az épületben. Sőt a garázsban álló autó is megrongálódott, pedig a tulajdonos kiállt vele, amint felcsaptak a lángok.

Február 6-án is kigyulladt egy épület Kertvárosban és szintén nagy pusztítást okoztak a lángok – FOTÓK és további részletek ITT!

Fotók: Esztergom Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság

A katasztrófavédelem hangsúlyozza: a megyében a tűzesetek jelentős része lakásokban keletkezik, valamilyen nyílt lánggal összefüggő tevékenység (fűtés, melegítés, sütés, főzés, dohányzás, gyertyagyújtás) végzése közben. A nyílt láng használata a lakástüzek legfőbb forrása. Nyílt lánggal leginkább a tűzhelyek, a kandallók és a kályhák üzemelnek, így arra kell kiemelten figyelnünk, hogy semmilyen gyúlékony anyagot ne tároljunk a közelükben. Komoly gondot okoznak a felelőtlenül elhelyezett, illetve magukra hagyott gyertyák és mécsesek is. Ezek esetenként könnyen leeshetnek, vagy égve felejtve gyújthatják meg a környezetükben lévő éghető anyagú tárgyakat (jellemzően függönyök, terítők, esetenként bútorok), amelyekből percek alatt lakástűz alakulhat ki.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.