Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2015. December 15. 08:32, kedd | Helyi
Forrás: InfoEsztergom.hu

Jótékonysági futás a hatalmas küzdő László Zoltánért Esztergomban

Jótékonysági futás a hatalmas küzdő László Zoltánért Esztergomban

Jótékonysági futást rendez a Mozdulj Rendes Alapítvány a 46 éves László Zoltánért, az esztergomi gyerekek ezreit úszni oktató sportember, triatlonosért. Az esemény december 19-én lesz Esztergomban.

Mozdulj Rendes Alapítvány felhívása:

Szeptember közepén értesültünk arról, hogy László Zoli barátunk, 3 gyermek édesapja, 46. szülinapján szívmegállás következtében összeesett az esztergomi Szent István Strandfürdőben, 40 percig alkalmaztak rajta szívmasszázst, majd a kórházban még 9-szer!!! ütötték ki, mire sikerült visszahozni…

Hetekig feküdt teljes kómában, orvosai semmi esélyt nem láttak rá, hogy életben tud maradni, vagy valaha is fel tudna ébredni a kómából! 3. hét után jöttek az első jelek, első apró kézmozdulatok, amit még nem lehetett tudatosnak nevezni, de valami elindult…

Zoli nagyon nagy küzdő, igazi triatlonos, első perctől kezdve hittünk a felépülésében, pontosabban fel sem tudtuk fogni, milyen rossz állapotban van.

Nem szeretnénk túl dramatizálni a dolgot, az orvosok szerint csoda történt! Most ott tartunk, hogy járni tanul, ismerkedik a kislányával, jönnek vissza az emlékek, sokat kérdez, sokat beszél, egyre többen hisszük el, hogy akár teljes is lehet a felépülése, ami még rengeteg idő, kitartás, lemondás, a hozzátartozók részéről is.

Mi, a Mozdulj Rendes Alapítvány, mondhatom, hogy évek óta szerveződünk, de az idei nyár volt fordulópont az alapító tagok életében, most láttuk idejét annak, hogy létrehozzuk az alapítványt. Zoli sajnálatos balesete azonnal elindított bennünk egy tenni akarást, egy törekvést, hogy segíthessünk neki. 25 éve a Szent István Strandfürdő az élete, gyerek ezreit tanította meg úszni, mutatott példát a fiataloknak küzdeni akarásban.

Bő egy hónappal ezelőtt vettük fel a kapcsolatot feleségével, Judittal, akit a következővel kereste meg alapítványunk:

December 19.-én délelőtt 10 órakor egy jótékonysági futóversenyt rendezünk Zolinak, melynek bevételét Zoli gyógyulására, rehabilitációjára fordítunk. Ennek a jótékonysági futóversenynek készítettünk egy kisfilmet, melyet jövő hét péntektől tudtok megtekinteni itt az alapítvány oldalán!

Szeretnénk, ha ez a kisfilm minél több emberhez eljutna, hál’ Istennek nem egy búcsúvideóról van szó, hanem arról a csodáról, amit Zoli véghezvitt.

Egy percre nem maradt egyedül, családja, barátai, tanítványai, egy emberként drukkolt neki, ezért is tartottuk fontosnak méltóképp megemlékezni erről a nagyon nehéz 3 hónapról!

Bővebb információt a jótékonysági futóversenyről hamarosan itt teszünk közzé, amennyiben kérdésetek van, a +36 20 82 30 552-es telefonszámon tudtok érdeklődni!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.