Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2017. Február 16. 12:41, csütörtök | Helyi
Forrás: InfoEsztergom.hu

Már gyűjtik az aláírásokat Párkányban!

Már gyűjtik az aláírásokat Párkányban!

Alig két óra alatt már több száz aláírás gyűlt össze a tervezett hulladék-üzem ellen.

A helyszínen járva igazából nagyon úgy tűnik: nem kérdés, hogy a párkányiak mit gondolnak a szemétégetőről. Hol kell aláírni? - ez a leggyakoribb kérdés a messziről jól olvasható petíció feliratra odasietők. Az hogy mit, mindenki tudja: azt a tiltakozó ívet, amelyben egységesen és határozottan elutasítják azt, hogy a volt papírgyár területén hulladék-feldolgozó üzem épüljön.

Alig két napja még korántsem voltak ennyire tájékozottak az emberek, holott a város polgármestere elmondása szerint a törvényben előírtaknak megfelelően tájékoztatta a lakosságot. Azaz, kifüggesztette a városházán a terveket és felkerült szlovák nyelven a város honlapjára is. Ez azonban a jelek szerint semmit sem ért, hiszen csak azután kapott hírre a történet, miután február 14-én itt az infoesztergom.hu oldalon megírtuk: hulladékégető épülne Párkányba, alig pár nap van arra, hogy véleményezni - és ezzel megakadályozni - lehessen a beruházást.

Az ügyet a Magyar Közösség Pártja karolta fel Párkányban, ők gyűjtik folyamatosan, jövő hét keddig az aláírásokat több helyszínen Párkányban. Esztergom önkormányzata a szakbizottságát kérte fel arra, hogy dolgozzon ki cselekvési tervet, amelyet a képviselő-testület jövő héten tárgyal, és várhatóan elutasítja az építkezést, a bizottság munkáját és a testületi döntés meghozatalát támogatja dr. Völner Pál, Esztergom országgyűlési képviselője is. Mindemellett civil kezdeményezésre internetes petíció is megjelent, ennek aláírása mellett azonban mindenképpen érdemes a szlovák lakcímmel rendelkezőknek felkeresni az MKP standjait is Párkányban, és a hivatalos aláírásgyűjtő íveket is aláírni.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT