Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2017. Február 01. 11:45, szerda | Helyi
Forrás: InfoEsztergom.hu

Megalakult az Esztergom Város Idősek Tanácsa

Megalakult az Esztergom Város Idősek Tanácsa

Megtartotta alakuló ülését Esztergom Város Idősek Tanácsa január 31-én a városházán. A tanács célja egyebek között, hogy az idősek érdekei helyi szinten is minél jobban érvényesüljenek.

Az Esztergom Város Idősek Tanácsa alakuló ülésén részt vett Major Imréné, a Szentgyörgymezői Kertbarátkör, Vödrös Dánielné, az Esztergomi Református Egyházközség, Galambosi Lajosné, az ENÉKE, Zoltai Lajos, az Esztergomi Evangélikus Egyházközség, Nagy Tibor, az Esztergom-Kertvárosi Idősek Klubja, Erős Miklós, az ENÉKE és Osvai László, ENÉKE delegálásában. Két tag, Gaál Endre atya, nagyprépost, a Magyar Máltai Szeretetszolgálattól Czifráné Hidasi Ágnes betegség, egy tag, Tordainé Vida Katalin pedig egyéb irányú elfoglaltság miatt nem tudott jelen lenni.

Romanek Etelka polgármester az ülésen kérte a tagokat, hogy javaslataikkal támogassák az önkormányzat munkáját, ne csak idősügyi témákban, hanem a város egészét érintő ügyekben is.

A baráti hangulatú megbeszélésen abban állapodtak meg a jelenlévők, hogy minimum negyedévente összeül az Esztergom Város Idősek Tanácsa, illetve a tagok figyelemmel kísérik a képviselő-testületi és önkormányzati munkát.
Az alakuló találkozót megelőzte az a képviselő-testületi ülés, melyen döntött a városvezetés a tanács létrehozásáról.

Az Esztergom Város Idősek Tanácsa egy kormányhatározat alapján jött létre. Az elképzelés lényege, hogy az esztergomi sajátosságokat is figyelembe véve az idősek érdekei helyi szinten is minél jobban érvényesüljenek. A tanács újjáalakulásával az Esztergomban működő idősekkel foglalkozó szervezetek munkája összehangoltabbá válik, a helyi döntéseknél a véleményük nagyobb súlyt kap, és ezáltal a helyi ellátó rendszer nyújtotta szolgáltatások minél inkább a valós szükségletekhez igazodnak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 18:36, csütörtök | Helyi

Elindult a "piskóta" körforgalom építése Esztergomban

Április 30-án indult a Dobogókői út – Petőfi Sándor út – Terézia utca – Kálvária út kereszteződésénél a körforgalom építése.

2024. Május 02. 18:34, csütörtök | Helyi

Salomon Ultra-Trail Hungary terepfutóverseny

2024. május 18-19-én kerül megrendezésre a Salomon Ultra-Trail Hungary terepfutóverseny.

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.