Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2018. Augusztus 15. 19:37, szerda | Helyi
Forrás: https://www.facebook.com/romaneketelka/

Megáldották a virágkocsikat, holnap indulnak Debrecenbe

Megáldották a virágkocsikat, holnap indulnak Debrecenbe

Az elmúlt években hagyománnyá vált katolikus-református összefogás jegyében idén is Esztergomból indul Debrecenbe a virágkarnevált felvezető Szent Korona kompozíció, Erdő Péter bíboros áldásával.

Nagyboldogasszony napján, augusztus 15-én a hagyományos ünnepi szentmisét követően immár harmadszor áldotta meg Dr. Erdő Péter bíboros a Debreceni Virágkarnevál két kompozícióját Esztergomban, hogy azok innen induljanak el a cívisváros fél évszázados rendezvényére. Dr. Erdő Péter bíboros beszédében zarándoklathoz hasonlította a Szent Korona és a Napba öltözött asszony kompozíciójának útját Esztergomból Debrecenbe.

Komolay Szabolcs, Debrecen alpolgármestere hangsúlyozta, hogy ez az alkalom kézfogást jelent két olyan város között, amely kiemelkedő jelentőségű a keresztény kultúra szempontjából.

Romanek Etelka polgármester a két város idei közös, az összefogást is hirdető kompozíciójáról úgy fogalmazott: azt üzeni, hogy a jónak le kell győznie a gonoszt. Esztergom polgármestere hozzátette: Nagyboldogasszony ünnepe számunkra kiemelten fontos, hiszen az éppen az ezen a napon elhunyt Szent István ajánlotta Szűz Mária oltalmába Magyarországot, ezzel megerősítve az ország keresztény és európai elkötelezettségét.

A két virágkompozíció holnap délutánig lesz látható a Bazilika mellett, ezt követően zarándokolnak Debrecenbe, a Virágfesztiválra.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT