Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2018. Január 24. 06:00, szerda | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu - fotók: Oxi

Multifunkcionális természetház épül a Kerek-tó partján – LÁTVÁNYTERVEK

Multifunkcionális természetház épül a Kerek-tó partján – LÁTVÁNYTERVEK

Egy új, multifunkcionális célú természetház épül Búbánatvölgyben a Kerek-tó partján.

A meglévő természeti környezetbe szorosan illeszkedő, kétszintes és 640 négyzetméter alapterületű, multifunkcionális célú természetházban oktatótermek, öltözők, mosdók és melegételt is nyújtó büfé is lesznek. A közösségi tér pedig majd alkalmas kiállítások, rendezvények befogadására is - jelentette be Völner Pál, Esztergom országgyűlési képviselője hétfőn délelőtt a Kerek-tó partján.

A sajtótájékoztatón elhangzott egyebek közt az is, hogy megvalósításnál a tervezők a teljeskörű akadálymentesítésre és a megújuló természeti erőforrások felhasználására is kiemelten figyelnek.

Szentkirályi Ádám, a Vasas Horgász Egyesület elnöke kitért arra, hogy az új természetház mintegy 190 millió forintos támogatásnak köszönhetően valósulhat meg az Európai Unió, a Európai Regionális Fejlesztési Alap és a Magyar Köztársaság költségvetése társfinanszírozásában.

A Magyar Természetjáró Szövetség – mint konzorciumvezető – pályázott az Aktív turisztikai hálózatok infrastruktúrájának fejlesztése című felhívásra „Lépésekre a Dunakanyartól” című projektjével. Több mint 416 millió forintot nyert, melynek részeként a Pilisi Parkerdő Zrt.-vel és az esztergomi Vasas Horgász Egyesülettel együttműködésben kezdődik a természetház megvalósítása.

A kivitelezés befejezésének tervezett időpontja: 2019. dcember 31.

Ilyen most:

Ilyen lesz:

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT