Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2018. November 10. 08:04, szombat | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Nincs összefüggés az utcai halálesetek közt!

Nincs összefüggés az utcai halálesetek közt!

Elhunyt két férfi Esztergomban az utcán, egy nőn pedig súlyos állapotban kellett segíteni a héten.

Az elsődleges hírek és a szemtanúk beszámolói ellenére nem halt meg pénteken az a nő, akihez a kórházzal szemközti zöld területre siettek a mentők. A súlyosan ittas, rendkívül rossz egészségi állapotban lévő asszonyon segítettek a szakemberek, a nő pedig életben van.

Az eset különösen megrázóan hatott a kedd hajnali és a szerda késő esti haláleset után, több olvasónk aggódva is kérdezte, hogy „mi folyik a városban?”.

Nincs összefüggés az esetek közt

Kedden a Schweidel utcában találtak rá egy 25-30 év körüli férfi holttestére, aki esetében megtudtuk, hogy baleset miatt hunyt el. A vasútállomás melletti raktársor lépcsőjéről esett le, amit még túlélt, de később ennek következtében halt meg. Személyazonossága egyelőre még ismeretlen.

Szerdán a Simor János utcában pedig egy 43 éves férfi holttestét találták meg. Az ő esetében egészségügyi állapotának köszönhető a halála. Az idegenkezűséget ebben az esetben is kizárták a rendőrök.

Az esetek tehát egyáltalán nem függnek össze, baleseti és természeti okok miatt történtek!

Ezek a halálesetek azért hatnak megrázóbban, mert közterületen történnek, közösségként élik meg a helyiek. A közvetlenül érintettek, vagy szemtanúk szeretnék gyorsan elmondani, kibeszélni az olykor sokkoló történést. A sok erőszak és halálhír mellett ez azért is felkavaróbb, mert korábbi generációkban a haldoklók, illetve a halottak a maguk természetességével voltak jelen a családokban, közösségekben, ma viszont szinte teljesen a zárt falak közé, főleg a kórházakba szorul a halál, vagy nagyon távolról a hírekből, az interneten keresztül találkozunk vele, egyáltalán nem személyes élményként.

Az emberek nagy része ma már nem lát halottat – állítja pszichológus.

Hozzátéve: sajnos az otthonokban hetente akár több haláleset is történhet, azokat azonban személyesként, maguk közt élik meg a hozzátartozók.

Címkék: halál, haláleset, meghalt

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT