Városlista
2018. december 12, szerda - Gabriella

Hírek

2018. Június 15. 05:00, péntek | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Robotvezérlésű felhőkarcoló farmot építettek az erzsébetes diákok

Robotvezérlésű felhőkarcoló farmot építettek az erzsébetes diákok

WRO nemzetközi robotika versenyen összetettben harmadik helyet, míg kategóriájában második helyet szerzett a Revay Regina, Tóth János és Zsombik István trió.

Az idei verseny mottója volt: „Az élelmiszer fontos ügy”

Az Árpád-házi Szent Erzsébet Gimnázium, Óvoda és Általános Iskola 11. évfolyamos diákjai egy vertikális farmot terveztek és építettek meg robotvezérléssel.

WRO nemzetközi robotika versenyen ezzel pedig összetettben harmadik helyet, míg kategóriájában második helyet szereztek a közelmúltban.

Revay Regina, Tóth János és Zsombik István arra a kérdésre keresték a választ, hogy vajon a jövő élelmét majd felhőkarcoló farmokon termeljük meg?!

Mint az iskola közösségi oldalán kifejtette: a fenntarthatóság az elkövetkezendő évtizedek legfontosabb jelszava. Az egyre növekvő népesség olyan szintű energiaigényt támaszt, amit kielégíteni csak gyökeres változások árán lehetséges.

2050-re a népesség közel 80 százaléka éli majd városokban életét, és várhatóan hárommilliárddal növekszik a Föld lélekszáma, ez a hatalmas növekedés pedig nem az autóink tankolása miatt okoz majd gondot. Az alapvető élelmiszerek előállítása is kérdéses, ha nem változnak a mezőgazdasági művelés ma használt megoldásai.

A problémára megoldást jelenthet a függőleges farmok elterjedése. Az elnevezés mögött hatalmas nagyvárosi kertek húzódnak, amelyek szűk területen is képesek lennének a megfelelő élelmiszermennyiség előállítására, környezetkímélő módszerekkel, versenyképes áron.

Kapcsolódó cikk:

Robotkezet készített sérült gyerekeknek a 19 éves, dobós Vas Alexa Zsófia - VIDEÓVAL

Ezek érdekelhetnek még

2018. December 12. 14:04, szerda | Helyi

Ajándék az Esztergomi Szemináriumtól - VIDEÓ

Az Esztergomi Szeminárium növendékeinek ajándéka a készület idejére.

2018. December 12. 12:40, szerda | Helyi

Nyolc törvényszék központja lesz Esztergom

A közigazgatási jogviták rendezésére önálló, kétszintű bírósági rendszer létesül a Közigazgatási Felsőbíróság és a közigazgatási törvényszékek felállításával.

2018. December 12. 09:23, szerda | Helyi

Pár nap alatt szinte elkapkodták

A város a szemlélőnek viszonylag könnyen megmutatja magát, de a valós tudással bíró szakemberek által összeállított kötet rádöbbenti az olvasót arra, hogy eddig milyen sok árnyalatról lemaradt.

2018. December 12. 08:17, szerda | Helyi

Tündéri ovis csoportokat fogadott a Babits iskola – FOTÓK

Karácsonyra hangolódtak óvodások a Babits Mihály Általános Iskolában kedden.