Városlista
2019. március 25, hétfő - Irén, Írisz, Lúcia

Hírek

2018. Június 15. 05:00, péntek | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Robotvezérlésű felhőkarcoló farmot építettek az erzsébetes diákok

Robotvezérlésű felhőkarcoló farmot építettek az erzsébetes diákok

WRO nemzetközi robotika versenyen összetettben harmadik helyet, míg kategóriájában második helyet szerzett a Revay Regina, Tóth János és Zsombik István trió.

Az idei verseny mottója volt: „Az élelmiszer fontos ügy”

Az Árpád-házi Szent Erzsébet Gimnázium, Óvoda és Általános Iskola 11. évfolyamos diákjai egy vertikális farmot terveztek és építettek meg robotvezérléssel.

WRO nemzetközi robotika versenyen ezzel pedig összetettben harmadik helyet, míg kategóriájában második helyet szereztek a közelmúltban.

Revay Regina, Tóth János és Zsombik István arra a kérdésre keresték a választ, hogy vajon a jövő élelmét majd felhőkarcoló farmokon termeljük meg?!

Mint az iskola közösségi oldalán kifejtette: a fenntarthatóság az elkövetkezendő évtizedek legfontosabb jelszava. Az egyre növekvő népesség olyan szintű energiaigényt támaszt, amit kielégíteni csak gyökeres változások árán lehetséges.

2050-re a népesség közel 80 százaléka éli majd városokban életét, és várhatóan hárommilliárddal növekszik a Föld lélekszáma, ez a hatalmas növekedés pedig nem az autóink tankolása miatt okoz majd gondot. Az alapvető élelmiszerek előállítása is kérdéses, ha nem változnak a mezőgazdasági művelés ma használt megoldásai.

A problémára megoldást jelenthet a függőleges farmok elterjedése. Az elnevezés mögött hatalmas nagyvárosi kertek húzódnak, amelyek szűk területen is képesek lennének a megfelelő élelmiszermennyiség előállítására, környezetkímélő módszerekkel, versenyképes áron.

Kapcsolódó cikk:

Robotkezet készített sérült gyerekeknek a 19 éves, dobós Vas Alexa Zsófia - VIDEÓVAL

Ezek érdekelhetnek még

2019. Március 25. 14:11, hétfő | Helyi

Idén nyárra összejöhet neked is a tökéletes beach body! - Nincs benne semmi titok

Új szolgáltatás indult a Vitézek Gym-ben Esztergomban. Csoportos és egyéni edzésekkel segítenek, hogy a nyárra meglegyen a tökéletes beach body neked is!

2019. Március 25. 11:32, hétfő | Helyi

Elvették tőle a kocsikulcsot, dühében törte-zúzta saját autóját az ittas férfi

Garázdaságért vádat emelt az ügyészség egy férfi ellen, aki ittasan akart vezetni, de azt megakadályozták kollégái. Dühében erre megrongálta a saját autóját.

2019. Március 25. 10:38, hétfő | Helyi

Tizenöt helyre törtek be, az egyik házból 25 milliót vittek el

Újabb három hónappal meghosszabbította az esztergomi ügyészség indítványára a bíróság annak a férfinak a letartóztatását, aki 2017 októberétől 2018. január 8-ig tizenöt betörésben vett részt három társával együtt.

2019. Március 25. 08:37, hétfő | Helyi

Nemzetközi motocross bajnokságot biztosítottak a kertvárosi polgárőrök - FOTÓK

Több ország versenyzői is képviselték magukat a hétvégi Nemzetközi Motocross Bajnokságon a kertvárosi MX Pályán.