Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2018. Június 15. 05:00, péntek | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Robotvezérlésű felhőkarcoló farmot építettek az erzsébetes diákok

Robotvezérlésű felhőkarcoló farmot építettek az erzsébetes diákok

WRO nemzetközi robotika versenyen összetettben harmadik helyet, míg kategóriájában második helyet szerzett a Revay Regina, Tóth János és Zsombik István trió.

Az idei verseny mottója volt: „Az élelmiszer fontos ügy”

Az Árpád-házi Szent Erzsébet Gimnázium, Óvoda és Általános Iskola 11. évfolyamos diákjai egy vertikális farmot terveztek és építettek meg robotvezérléssel.

WRO nemzetközi robotika versenyen ezzel pedig összetettben harmadik helyet, míg kategóriájában második helyet szereztek a közelmúltban.

Revay Regina, Tóth János és Zsombik István arra a kérdésre keresték a választ, hogy vajon a jövő élelmét majd felhőkarcoló farmokon termeljük meg?!

Mint az iskola közösségi oldalán kifejtette: a fenntarthatóság az elkövetkezendő évtizedek legfontosabb jelszava. Az egyre növekvő népesség olyan szintű energiaigényt támaszt, amit kielégíteni csak gyökeres változások árán lehetséges.

2050-re a népesség közel 80 százaléka éli majd városokban életét, és várhatóan hárommilliárddal növekszik a Föld lélekszáma, ez a hatalmas növekedés pedig nem az autóink tankolása miatt okoz majd gondot. Az alapvető élelmiszerek előállítása is kérdéses, ha nem változnak a mezőgazdasági művelés ma használt megoldásai.

A problémára megoldást jelenthet a függőleges farmok elterjedése. Az elnevezés mögött hatalmas nagyvárosi kertek húzódnak, amelyek szűk területen is képesek lennének a megfelelő élelmiszermennyiség előállítására, környezetkímélő módszerekkel, versenyképes áron.

Kapcsolódó cikk:

Robotkezet készített sérült gyerekeknek a 19 éves, dobós Vas Alexa Zsófia - VIDEÓVAL

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.