Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2018. Április 07. 13:06, szombat | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Súlyos motorbaleset történt a táti úton

Súlyos motorbaleset történt a táti úton

Egy teherautót előző kocsival ütközött egy motoros pénteken a táti úton.

Személyi sérüléses közúti közlekedési baleset történt pénteken 19 óra 30 perc körül a 117-es számú út 13-as kilométerszelvényében Tát külterületén.

Egy 46 éves férfi közlekedett egy Volkswagen személyautóval a 117-es számú úton Esztergom-Kertváros felől Tát irányába. Egy teherjármű előzésébe kezdett nem biztosítva elsőbbséget a szemből, Nyergesújfalu irányából a saját forgalmi sávjában közlekedő 44 éves Kawasaki motorkerékpáros számára. A motorkerékpáros az előző kocsi bal első részének ütközött, felborult és az úttest melletti füves területre esett.

A motort vezető férfi a rendelkezésre álló adatok alapján súlyosan sérült - tájékoztatta az infoesztergom.hu-t a rendőrség.

A motoros balesetek elkerülésére és megelőzésére minden közlekedőnek törekednie kell, a jogszabályi előírások, továbbá a partnerség elve alapján. Ez egyaránt vonatkozik az autósokra és a kétkerekűvel közlekedőkre is.

A gépkocsivezetőktől külön figyelmet szükséges a motorosok irányába, mmellettük pedig a motorosok is sokat tehetnek azért, hogy ne váljanak baleset részesévé, illetve áldozatává. A láthatóság, észlelhetőség biztosítása, a kiszámíthatóság, a KRESZ előírások betartása mind fontos láncszeme a biztonságuknak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.