Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2017. Május 09. 19:04, kedd | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Szabó Eugen: támogatom az ipari létesítmények építését

Szabó Eugen: támogatom az ipari létesítmények építését

Ennek ellenére sértve érzi magát azok által, akik viszont nem. Valaki fordítva üli meg itt a lovat.

Idézünk Párkány polgármestere, Szabó Eugen nyílt leveléből, amely az igen hangzatos „A polgármester szemszögéből a műanyag hulladékok és gumi alapú hulladékok feldolgozása Párkányban témára” munkacímet viseli:

Ezt írja a polgármester úr: „Sosem titkoltam, hogy támogatom azokat a lépéseket, amelyek új ipari létesítmények telepítéséhez vezetnek városunkban. Azonban, nagyon zavar az a fokozott erőfeszítés – sajnos, néhány képviselő részéről is - hogy úgy tüntesse fel ezt a beruházást, mintha ahhoz a polgármesternek személyes érdekei fűződnének és azt mindenáron keresztül akarná vinni. Ez így nem igaz. Egyedüli célom az, hogy úgy lépjek fel, ahogy azt városunk érdekei kívánják. Ismételten kérem a lakosságot és a képviselő-testületet, hogy az említett projektet ne kapcsolják össze a nevemmel”.

A levélben szó esik még illetlen, sértő megnyilvánulásokról a szociális médiában (sic!), nyitott gondolkodásról, tiszteletről, objektív hozzáállásról, és olyan zavaros gondolatokról, mint például a „minőségileg megfogalmazott nézetek és gondolatok”, vagy éppen „az illem határait nem túllépő párbeszéd”.

A levél végén a polgármester úr felajánlja mindenkinek, hogy vegyék fel vele a kapcsolatot, akár írásban, akár személyesen. Íme a csodálatos írásmű, teljes terjedelmében:

„A Párkányi Városi Hivatal 2017. május 2-án a Hospodárske noviny szerkesztője által a hivatalnak küldött email-ből értesült a műanyag hulladékot és a gumi alapú hulladékot feldolgozó üzem építésének új szándéknyilatkozatáról, mely a GREEN PARK ŠTÚROVO nevet viseli. A Szlovák Köztársaság Könyezetvédelmi Minisztériumától kapott információ alapján ezen befektetési szándékra le kell folytatni a környezetre gyakorolt hatásvizsgálati eljárást. A véleményezési folyamatot a városi hivatal 2017. május 3-án kezdte el.

Sosem titkoltam, hogy támogatom azokat a lépéseket, amelyek új ipari létesítmények telepítéséhez vezetnek városunkban. Azonban, nagyon zavar az a fokozott erőfeszítés – sajnos, néhány képviselő részéről is - hogy úgy tüntesse fel ezt a beruházást, mintha ahhoz a polgármesternek személyes érdekei fűződnének és azt mindenáron keresztül akarná vinni. Ez így nem igaz. Egyedüli célom az, hogy úgy lépjek fel, ahogy azt városunk érdekei kívánják. Ismételten kérem a lakosságot és a képviselő-testületet, hogy az említett projektet ne kapcsolják össze a nevemmel.

Meg vagyok győződve arról, hogy a jó együttműködés alapja a nyitott gondolkodás és az egymás iránti tisztelet. Ezek az értékek az önkormányzat működésének nélkülözhetetlenek elemei. Az utóbbi időszakban, főleg a szociális médiákon, sok illetlen megnyilvánulást tapasztaltam, amelyek sértőek és rágalmazóak voltak. Mindenkit arra kérek, hogy ne vegye figyelembe ezeket a megnyilvánulásokat.
Továbbra is a nyílt és konstruktív, az illem határait nem túllépő párbeszéd híve vagyok. Úgy gondolom, hogy a minőségileg megfogalmazott nézetek és gondolatok, amelyek az objektív és igaz információkon alapulnak, hasznára vállnak nemcsak a városnak, hanem a közvetlen környezetének is. Szívesen állok rendelkezésükre egy személyes megbeszélés alkalmával. Kérem vegyék fel velem a kapcsolatot és egyeztessenek időpontot a 036/2851307-es telefonszámon, vagy jöjjenek be a hivatalba előzetes egyeztetés nékül, szerdánként 15.00 és 17.00 óra között.”

Fenti lehetőségeken túl szeretnénk az objektivitás jegyében egy újabb nyílt fórumot az olvasóink és polgármester úr figyelmébe ajánlani (a mintegy 7500 tiltakozó aláírás mellett), ahol lehetőség nyílik a vélemények kifejtésére: a május 11-én, csütörtökön délután 15.30 órakor a Városháza elé szervezett demonstrációt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.