Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2019. Május 20. 07:34, hétfő | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Százezreket csalt ki egy tűzifával csaló nő – Vádat emeltek Esztergomban

Százezreket csalt ki egy tűzifával csaló nő – Vádat emeltek Esztergomban

Többeket is átvert és több százezer forintot csalt ki a sértettektől. Börtönre ítélhetik Esztergomban a nőt.

Kilenc rendbeli kisebb kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalás bűntette miatt nyújtott be vádiratot az Esztergomi Járási Ügyészség egy nővel szemben, aki különös visszaesőként azzal csapta be a sértetteket, hogy részükre tűzifát szállít, azonban ez nem állt szándékában - közölte a megyei főügyészség.

A vádlott korábban tűzifa beszerzéssel és értékesítéssel foglalkozott, de 2018-at megelőzően tevékenységével felhagyott és alkalmi munkából tartotta el a családját.
A vádlott 2018 elején álnéven valótlan tartalmú hirdetést adott fel több internetes oldalon, megyei lapban, és más újságban. A nő a hirdetésekben tűzifát hirdetett eladásra oly módon, hogy a megrendelés ellenértékét vagy az ellenérték felét a nevén lévő két, különböző banknál vezetett bankszámlára előre utalással kérte.

Az asszony a tűzifát a megrendelőknek nem szállította ki, az nem is állt szándékában, nem rendelkezett sem tűzifával, és a kiszállításhoz járművel sem.

A sértettek által utalt pénzt a vádlott vette fel a bankszámláiról. Az elkövető a kiszállítás felől érdeklődő sértetteket különböző ürüggyel hitegette, majd a hirdetésekben általa megadott telefonszámokon elérhetetlenné vált.

A vádlott a csalással egy lábatlani sértettnek 138 ezer forint, egy székesfehérvári sértettnek 276 ezer, egy törökbálinti sértettnek 115 ezer, egy budaörsi sértettnek 115 ezer, egy nemesgulácsi sértettnek 108 ezer, egy kislődi sértettnek 90 ezer, egy bakonyoszlopi sértettnek 75 ezer, egy kőrösladányi sértettnek 110 ezer, valamint egy szatmárcsekei sértettnek 172 ezer forint kárt okozott.

A vádiratban az ügyészség arra tett indítványt, hogy a bíróság a vádlottat börtönbüntetésre és közügyektől eltiltásra ítélje.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.