Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2018. November 24. 05:00, szombat | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu/Fotók: facebook.com/RomanekEtelka

Tízéves az Ister-Granum társulás

Tízéves az Ister-Granum társulás

Az Ister-Granum EGTC fennállásának 10. évfordulója ünnepelte november 23-án a Szent Adalbert Központban.

Az eseményen Romanek Etelka polgármester, mint az Ister-Granum soros elnöke együtt köszöntötte a jubiláló szervezetet Kiss-Parciu Péter, helyettes államtitkárral, Völner Pál, térségünk országgyűlési képviselőjével, Pavol Hamzik, Szlovákia nagykövetével, Ján Oravec, Párkány korábbi és Szabó Eugen, Párkány jelenlegi polgármesterével.

A konferencia nyitányában Pálmai Árpád karnagy vezetésével a ferences gimnázium diák kamarakórusának egyházzenei műsort adott.

„Az Ister-Granum Eurorégió tíz évvel ezelőtti megalakulása jó lehetőség volt arra, hogy ez a térség újra eggyé válhasson, illetve a Duna mindkét partján, egymásért dolgozva tegyük azt, ami a régió boldogulása szempontjából szükséges” – emelte ki Romanek Etelka.

Hozzátette: az Ister-Granum jó lehetőség arra, hogy a szlovákiai és magyarországi 85 település együtt gondolkozhasson, tervezhessen és valósítson meg különböző, mindannyiunk számára hasznos és jövőbemutató beruházásokat, fejlesztéseket.
A konferencián Kiss-Parciu Péter, Völner Pál, Pavol Hamzik és Szabó Eugen is a hosszútávú közös tervek, beruházások jelentőségét hangsúlyozta.

Ján Oravec és Ocskay Gyula az Eurorégió tíz évvel ezelőtti megalakulásának legfontosabb pillanatait idézte fel.

Zárásképpen pedig a szlovák és magyar referensek, menedzserek osztották meg a résztvevőkkel tapasztalataikat, és vázolták fel a rövid- és hosszútávú EGTC terveket.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.