Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2016. Január 18. 08:37, hétfő | Helyi
Forrás: hirado.hu

Több száz denevért falazhattak be a József Attila iskolában

Több száz denevért falazhattak be a József Attila iskolában

Több száz, de akár több ezer denevért is befalazhattak az esztergomi József Attila Általános Iskolában. Külső szigetelést kapott korábban az intézmény, a falak réseiben pedig az élő állatok így bennrekedtek.

Naponta tucatjával próbálják menteni azokat az állatokat, amelyek befelé, az épület belseje felé valahogyan menekülő utat találnak. Persze ez azt is jelenti, hogy folyamatosan denevérek repkednek az iskolában – írja a hirado.hu. (Híradó videós összeállítása)

Amennyiben tömegével pusztulnának el a denevérek, az komoly fertőzésveszéllyel is járna, és szinte biztos, hogy egy időre bezárnák az iskolát. Ráadásul a denevér védett állat.

A fenntartó, Esztergomi önkormányzat illetékesei is csak a hírekből értesültek a kialakult helyzetről. Az iskola vezetése ugyanis nem tájékoztatta őket. Ezért hétfőn egy válságstábot hoznak létre, hogy minél előbb megoldást találjanak.

Videó: Márton András, a Dömösi Vadmadármentő központ vezetője, aki elmondta:minden nap az épületen belül bukkan fel 5-10-20 db, ezeket naponta összefogjuk, mentjük, elszállítjuk, próbáljuk őket életben tartani, de most azt próbáljuk elérni, hogy a fal külső burkolatát megbontsák és azon keresztül meg tudjuk nézni, hogy mennyi túlélő denevér van még a falak réseiben, hogy az a több ezer állat ne pusztuljon ott.

Címkék: denevér, esztergom, iskola

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 18:36, csütörtök | Helyi

Elindult a "piskóta" körforgalom építése Esztergomban

Április 30-án indult a Dobogókői út – Petőfi Sándor út – Terézia utca – Kálvária út kereszteződésénél a körforgalom építése.

2024. Május 02. 18:34, csütörtök | Helyi

Salomon Ultra-Trail Hungary terepfutóverseny

2024. május 18-19-én kerül megrendezésre a Salomon Ultra-Trail Hungary terepfutóverseny.

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.