Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2018. November 10. 06:00, szombat | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Zöldül a város

Zöldül a város

Folytatódott az önkormányzat városszépítési programja: többezer cserjét, virágot és fát ültettek el a szakemberek Esztergom-szerte.

Az őszi esztergomi növénytelepítések helyszíne a Kőrösy utca, a Táti út, az Aradi vértanúk (Pöttyös) tere, a Dobozi út, az Erzsébet park és a Honvédtemető környezete mellett a város több játszótere. A Kertvárosban kivágott gesztenyefák helyett is új fákat ültetnek ki városi területekre az önkormányzat által megbízott szakemberek. Összesen 107 fa, cserjékből és rózsákból pedig 7000 került földbe a Esztergom közterületeinek szépítésére.

A városvezetés szerint több oka is van annak, hogy miért preferálják jobban a szakemberek és a tapasztalt hobbikertészek is az őszi, hasznosabb ültetési időszakot. A tikkasztó meleg, a tűző nap, a költséges öntözés ugyanis mind-mind rizikófaktor a növények fejlődése szempontjából. Ezek pedig kiküszöbölhetőek ősszel. A nyár végén elültetett növények pedig tavaszig megerősödnek, míg a fagyra érzékenyek jobb, ha csak kora tavasszal kerülnek a földbe.

Címkék: ültetés, cserje, fa

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.