Városlista
2024. május 1, szerda - Fülöp

Hírek

2018. Január 16. 07:50, kedd | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Újra a szurkolók kedvencévé válik a kézilabda Esztergomban

Újra a szurkolók kedvencévé válik a kézilabda Esztergomban

Felnőtt női, férfi és több utánpótlás csapat alkotja már újra az esztergomi kézilabda közösséget, melynek meccseire egyre többen kíváncsiak. Évet értékeltek a minap az egyes alakulatok.

Felnőtt csapatok
Az ország legerősebb NB-II csoportjában küzd a felnőtt női csapat, amely jelenleg a 11. helyen áll a bajnokságban. Osvald Zsanett szakosztályvezető szerint ez lehetett volna jobb is, mert több olyan mérkőzést játszottak a lányok, amit kicsit koncentráltabban, több hittel és elszántsággal kellett volna megtenni. Ezzel együtt nincs oka az alakulatnak a szégyenkezésre, hiszen a legkeményebb NB II-es mezőnyben helytállnak a lányok.

„A célunkat továbbra sem adjuk fel, de azért, hogy a bennmaradást teljesíteni tudjuk, többet kell tenni mindenkinek. A játék több elemében is fejlődnünk kell: védekezés, lerohanás, egyéni indítások, egyéni játék, szélsők helyzetkihasználása, labdaeladások csökkentése és a kapusteljesítmény javulásában is” – tette hozzá Osvald Zsanett.

A férfi csapatnak ez a második éve. A srácoknál jelenleg elsősorban nem is a megyei mérkőzések eredményei a fontosak, hanem az alapok és az utánpótlás lefektetése, megteremtése. Ezzel együtt az együttes ősztől már a korábbiakhoz képest jóval intenzívebben edz az összecsapásokra, mivel mentalitásbeli változáson megy, illetve azóta ment át a csapat. A hétvégi meccsre járós baráti társaságból felkészült kézilabda alakulat kialakítása lett ugyanis a cél. A szakevezetés szerint a fizikai erősödés mellett a bővebb stratégiai munkához még rengeteg fejlődésre és fiatalokra van szükség. A fiúk célja, hogy a tavaszi idényre több lépcsőfokot is ugorjanak.

U13 lányok
Az U13-as csapat tavaly szeptember első hetében kezdte az edzéseket. Bajnokságban még nem indult az együttes, a létszámbővítés az elsődleges feladat. A lányok közül sokan tavaly szeptemberben fogtak először labdát, de többen vannak, akik csak pár hónapja csatlakoztak az egyesülethez. A bajnoki mérkőzések hiánya miatt próbálnak a lányoknak minél több edzőmérkőzést játszani, illetve egy kisebb kupát is szervezni, hogy a sok munka gyümölcse is beérjen. A csapat rövid távú célja, hogy jobban összeszokjanak a lányok, fizikailag és technikailag erősödjenek, fejlődjenek, hogy augusztusban nevezhessenek a gyerekbajnokságba.



Ifi lányok
Rendkívül nehéz bajnokságban szerepelnek az ifi lányok, mivel még tavaly csak U13-as korosztályban indultak, szeptemberben pedig már a felnőtt csapat NB II-be való feljutása miatt az Északi NB II-es ifjúsági bajnokságban. Kissé még érezhető a lányok lemaradása ellenfeleikhez képest, mind fizikálisan, mind technikailag, de folyamatos a fejlődésük. Az őszi szezon végére ugyan csak 2 ponttal (1 győzelem) állnak a lányok a 11. helyen a 12-ből, de sok olyan mérkőzésük volt, amit tavasszal kötelezően hozniuk kell edzőjük szerint. Rövid távú cél, hogy 4 összecsapást nyerjen a tavaszi fordulók során a csapat, hosszútávon viszont egy erős gárda kiépítése a feladat, amelynek tagjai a későbbiekben a felnőtt csapatba tudnak majd beépülni.

U12 fiúk
Akárcsak az U13-as lányok, úgy az U12-es fiúk között a többség szintén tavaly ősszel fogott labdát először. Az ifjú alakulat ezzel együtt a kuparendszerű bajnokságban játszik a Csiszár László Régióban. Az őszi forduló végén 4 győzelme, 1 döntetlenje és 2 elvesztett mérkőzése van az alakulatnak. A rövid távú cél, hogy jobban összeszokjanak a fiúk, fizikailag és technikailag erősödjenek, fejlődjenek.



U14 fiúk
A toborzások után tavaly már szép számmal gyűltek össze lelkes fiúk, akik a bajnokságban újra a Csiszár László Régióba lettek besorolva, csak a 3.osztályba. 2017-ben már látszott a fejlődés mind egyénileg mind csapatszinten. Az őszi szezonban az együttes mérlege 10 mérkőzésből 3 győzelem 1 döntetlen és 7 vereség. Ami már azt jelenti, hogy megízlelték a fiúk a győzelem ízét. Jelenleg a 4. helyezettek a bajnokságban, de a szezon végén a dobogón állnának az ifjú játékosok.

Serdülők fiúk
A serdülő fiú csapatból sajnos az idősebb tagok abbahagyták a kézilabdát, így többnyire az U14-es játékosok szerepeltek a bajnokságban. Mivel a serdülő korosztályban (14-17 év) nőnek, fejlődnek a fiúk a legtöbbet, mind mozgáskoordinációban, mind fizikálisan, így nem nagyon tudták felvenni a versenyt a nálunk 2-3 fejjel nagyobb srácokkal, ami egyelőre az eredményen is
meglátszott. A szakvezetés szerint még sokat kell edzeniük és fejlődniük a játékosoknak ahhoz, hogy a veszprémi, székesfehérvári és győri kézilabda iskolákkal felvegyék a versenyt, akik már 8 -10 éve kézilabdáznak. A fiúk a sok vereség ellenére is végighajtják a mérkőzéseket, és már sok játékelemben fejlődtek. Kitartással és sok munkával pedig hamarosan nagyot léphet előre a gárda.

HAJRÁ ESZTERGOMI KÉZISEK!!!
További részletek ITT!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 30. 22:45, kedd | Helyi

Bucsi győzött a TCR Eastern Europe záró versenyén

Eseménydúsan és látványosan zárult az MNASZ Autós Gyorsasági Szakágának versenyzői számára, a 2024-es szezonnyitó Laptiming Kupa.

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.