Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2018. November 28. 10:13, szerda | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu - illusztráció: pixabay

Vádat emeltek a Táti úti szörnyű halálos baleset okozója ellen

Vádat emeltek a Táti úti szörnyű halálos baleset okozója ellen

A biciklis a kocsi motorháztetejére esett, majd nagy erővel beverte fejét az autó tetejébe és az úttestre zuhant. A helyszínen meghalt – Vádat emeltek az autós ellen.

Halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt vádat emelt az ügyészség azzal a férfival szemben, aki egy kerékpáros halálát okozta a 11. számú főúton.

A vádlott május 10-én 15 óra 17 perckor, Esztergom lakott területén kívül, a 11. számú főúton, Esztergom irányába autózott, amikor a Bottyán tó közelében utolérte a vele azonos irányban bicikliző 74 éves férfit. A vádlott 70-80 kilométeres sebességgel kocsijának első lökhárítójával nekiütközött a mintegy 13 kilométeres sebességgel, az úttest jobb szélétől egy méterre közlekedő kerékpár hátsó kerekének.

Az ütközés következtében a biciklit kilökte a sértett alól, aki a kocsi motorterének jobb szélére zuhant, a feje nagy erővel a felső szélvédőperemnek, tetőkeretnek ütődött, majd az úttestre esett.

A sértett a baleset során az életfontosságú szervek sérülése következtében a helyszínen életét veszítette.

Az ügyészség a vádiratban indítványt tett arra, hogy az Esztergomi Járásbíróság a vádlottat végrehajtandó fogházbüntetésre, valamint a közúti járművek vezetésétől eltiltásra ítélje, továbbá kötelezze az eljárás során felmerült 403.601 forint bűnügyi költség megfizetésére.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.