Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2018. Október 07. 12:08, vasárnap | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Vaddal ütközött egy kocsi a Kesztölci úton

Vaddal ütközött egy kocsi a Kesztölci úton

Elgázolt egy vadat egy autós a Kesztölci úton szombat este.

Egy nagytestű vad ugrott a kocsi elé október 6-án este a 117-es számú Kesztölci úton. A rendőrség közölte, hogy személyi sérülés nem történt. Az állatról pedig egyelőre nincs információ, mert elszaladt az ütközés után. Vélhetően egy őzet ütött el az autós.

A rendőrség hangsúlyozza, hogy lakott területen kívüli utakon vadállatokkal elvileg bárhol és bármikor találkozhatunk. Különösen azokon az útszakaszokon, melyeket „Vadállatok” veszélyt jelző táblával jelölnek meg.

Fontos tudni, hogy vadállat észlelése esetén a távolsági fényszóró alkalmazása kifejezetten hátrányos lehet, hiszen az úttesten lévő vad ilyen esetekben általában riadtan a fény felé fordul, megdermed, és nem tud időben kitérni az ütközés elől. A tapasztalatok szerint az óvatos közlekedés mellett a hangjelzés alkalmazása már nagyobb segítséget jelenthet, hiszen az állatok többsége megijed az erős kürt hallatán, és menekülni akar a közeledő zajforrás elől. Hasznos eszköze lehet még a vadelütések elkerülésének az ultrahangos vadriasztó síp, melyet a járműre rögzíthetünk, s a menetszél működteti.

Címkék: baleset, kesztölci út, vad

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.