Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2018. Május 17. 14:03, csütörtök | Helyi
Forrás: Forrás: hirado.hu/A kép illusztráció (MTI-fotó: Máthé Zoltán)

Vasárnaptól indulnak a gyorsított esztergomi vonatok

Vasárnaptól indulnak a gyorsított esztergomi vonatok

Még pár nap és közlekednek az új gyorsított, zónázó FLIRT vonatok Esztergom és Budapest között. A menetidejük 62 perc lesz.

Jövő héttől munkanapokon az óránkénti két gyorsított vonatpár 30 percenként közlekedik – eltérő megállási renddel – Budapest-Nyugati pályaudvar és Esztergom között. Angyalföld–Piliscsaba állomások között minden állomáson és megállóhelyen megállva óránként egy vonatpár közlekedik, Piliscsabáig 38 perc alatt lehet majd eljutni.

A Budapestről 6.51-től 20.51-ig közlekedő gyorsított vonatoktól a piliscsabai személyvonatokra csatlakozást biztosít a vasúttársaság Angyalföldön minden órában – 6 perces átszállási idővel. Csúcsidőn kívül pedig minden állomáson és megállóhelyen megálló vonatok közlekednek óránként a Nyugati pályaudvar és Esztergom, valamint a Nyugati és Piliscsaba között, így Piliscsabára a késő esti órákban 30 percenkénti utazási lehetőséget biztosít a vasúttársaság.

Munkaszüneti napokon napközben 30 percenként közlekednek a vonatok a Nyugati és Esztergom között (az egyik zónázóvonat Budapest-Nyugati–Piliscsaba között csak a nagy forgalmú megállóhelyeken, Piliscsaba és Esztergom között pedig mindenhol megáll, a másik Magdolnavölgy és Piliscsév kivételével mindenhol megáll). Csúcsidőn kívül, óránként minden megállóhelyen és állomáson megállnak a vonatok a teljes vonalon.

A vasútvonal korszerűsítésével összefüggő munkák ugyan még folyamatban vannak, de ezen feltételek mellett is mindent megtesz a vasúttársaság a menetrend betartása érdekében, ennek ellenére késések előfordulhatnak a vonalon.

Kapcsolódó cikk:

Igazodik a helyijáratok menetrendje a vonatokhoz!!!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT