Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2018. Szeptember 26. 05:01, szerda | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Rajtolnak Esztergom legnagyobb futóversenyei!!!

Rajtolnak Esztergom legnagyobb futóversenyei!!!

Újra ezrek állnak rajthoz a hétvégén Esztergomban: szombaton a 18. Hídfutás, vasárnap az Esztergom Félmaraton várja a résztvevőket.

A Hídfutás rajtlistája 410 online és 2590 csoportos (iskolák és vállalkozások) nevezéssel elérte a MEGTELT "pontot"! Így Szombaton nem lesz helyszíni nevezés - közölték a szervezők!

Idén már a 18. Hídfutáson állhatnak rajthoz a résztvevők szeptember 29-én, akik a Bazilikától Párkányig, a Vadas termálfürdőig futhatnak. Szeptember 30-án pedig jön a Félmaraton Esztergomi Futóművek Amatőr Sportegyesület szervezésében.

A Mária Valéria Hídfutás története 2001-re vezethető vissza, a Mária Valéria híd újjáépítésének és átadásának idejére. Azóta egyebek közt a Hídfutással tisztelegnek a résztvevők a megújult átkelőn. A megmérettetést minden évben megrendezi az Esztergom Város Diáksportjáért Egyesület önkormányzati támogatással és jó néhány helyi sportszervezet, közösség, valamint vállalkozás segítségével.

A táv ezúttal is 4 kilométeres lesz, melynek útvonala a Bazilikától indul és a Szent István tér – Iskola út – Majer István út – Batthyány Lajos utca – Bajcsy Zsilinszky út – Lőrinc utca – Táncsics Mihály utca – Mária-Valéria híd – Párkányban a Széchényicho utca – Főtér – Hlavna utca – Pri Vadasi utcán keresztül tart a Vadas termálfürdőig.

A verseny a két ország közötti jószomszédi viszony megerősítésére zajlik le minden évben. A szervezők reményei szerint a közös mozgás öröme és az egészséges élet nemzetközi elve szimbolikus hídként még inkább megerősíti és összeköti a híd két oldalán lakók barátságát. Várhatóan idén is közel 3000 résztvevő rajtol el a megmérettetésen, de akár még ennél is több érdeklődőt vonzhat határon innen és túlról.

Félmaraton Esztergomban
A Hídfutás másnapján pedig az Esztergomi Futóművek Amatőr Sportegyesület Félmaratonja is várja több távval (300 méter – óvodás futás, 10,5 kilométer és 21 kilométer) az indulókat. A verseny helyszíne: Széchenyi tér (rajt és cél) - Duna-part - Prímás sziget - Víziváros – Várhegy. A félmaratont akár párban és csapatban is teljesíthetik az indulók, akik minden távon külön korcsoportokban mérhetik össze képességüket.

Különleges díj a Hídfutáson

A Hídfutáson egy különleges díj is gazdára talál, tavalyhoz hasonlóan, idén is.

A Kiss Ferenc emlékkupát a Hídfutásokon az a versenyző kapja, aki elsőként éri el a hídon a magyar-szlovák határt jelző vonalat. Ez a kupa először 2017-ben Beták Bencéhez került. A díjat az egykori kiváló esztergomi sprinter (országos csúcstartó, olimpiai elődöntős) Kiss Ferenc edzője, Maróti József adja át majd szombaotn.
Sokszoros magyar bajnok, válogatott, országos csúcstartó vágtázója, az esztergomi Kiss Ferenc.

A kiemelkedő tehetségű atléta a moszkvai olimpián elődöntős volt / 200 m 21,17 mp; kétszer győzött a 100 méter szabadtéri bajnokságán: 1980/10,33 és 1983/10,26 mp. Akkor ezek az eredmények országos csúcsot is jelentettek.

1981-ben a 200 méter országos bajnokságát is megnyerte / 21,21 mp.

Az első magyar sprinter volt, aki elektromos méréssel 21 mp alatt futott ezen a távon / 20,99 -1980. A legjobbja 20,85 mp volt/1981.

Többször volt tagja a 4x100-as válogatott váltónak, fedett pályán is nyert bajnokságot.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 18:36, csütörtök | Helyi

Elindul a "piskóta" körforgalom építése

Április 30-án indult a Dobogókői út – Petőfi Sándor út – Terézia utca – Kálvária út kereszteződésénél a körforgalom építése.

2024. Május 02. 18:34, csütörtök | Helyi

Salomon Ultra-Trail Hungary terepfutóverseny

2024. május 18-19-én kerül megrendezésre a Salomon Ultra-Trail Hungary terepfutóverseny.

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.