Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2021. Június 12. 13:15, szombat | Helyi
Forrás: Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzati Hivatal

Rangos gazdasági elismerést kapott a Magyar Suzuki Zrt.

Rangos gazdasági elismerést kapott a Magyar Suzuki Zrt.

A megyei önkormányzat hét díját adtak át ünnepélyes keretek között pénteken délelőtt a megyeszékhelyen.

A pandémia miatt idén több kisebb ünnepségre került sor, melyek sorát ez a mostani díjátadó zárta. A díjazottak mellett három országgyűlési képviselő is részt vett az eseményen.

A szűk körű díjátadón elsőként Popovics György a megyei közgyűlés elnöke köszöntötte a megjelenteket. Kiemelte, hogy a helyszínül szolgáló tanácsterem a megye 76 településének zászlóival az összetartozást szimbolizálja, ezért igyekszenek ide szervezni a kitüntetéseket, hogy a díjazottak érezzék, nemcsak a megyei közgyűléstől, hanem a megye egészétől kapják az elismerést.

A díjak átadásában közreműködtek Czunyiné dr. Bertalan Judit, Völner Pál és Bencsik János országgyűlési képviselők, akik egyben méltatták is az általuk többnyire jól ismert díjazottakat.

A Komárom-Esztergom Megye Stratégiailag Kiemelkedő Fontosságú Nagyvállalata 2019-ben kitüntető címet, s a vele járó oklevelet és bronzplakettet Atsumi Masato, a Magyar Suzuki Zrt. vezérigazgatója vette át.

Megyénk stratégiailag kiemelkedő fontosságú nagyvállalataként a Magyar Suzuki évtizedek óta stabil, megbízható gazdasági szereplőként, hazánk tizedik legnagyobb árbevételű cége – hangzott el dr. Veres Zoltán megyei jegyző méltatásában.

Komárom-Esztergom Megyéért Díjban hárman részesültek: a Sárisápi Önkéntes Tűzoltó Egyesület (az elismerést Szabó Imre, a szervezet elnöke vette át), Válóczi Ferenc, a Mozgáskorlátozottak Komárom-Esztergom Megyei Egyesületének korábbi elnöke, jelenlegi elnökhelyettese és Dr. Lehőcz Irma, a Tatabányai Szent Borbála Kórházban több mint 3 évtizede dolgozó orvos, fül-orr-gégegyógyász audiológus.

Ugyancsak hárman kaptak úgynevezett Megyéért Szakmai Díjat: Dr. Horváthné dr. Rovács Melinda, nyergesújfalui gyermek háziorvos, Nyitrai István, a tatabányai ipari parkot fejlesztő IPH Kft. társügyvezetője, valamint az Aranykocsi Zrt., melyet a vezérigazgató, László Kálmán képviselt.

Az ünnepség végén a díjazottak alkoholmentes pezsgővel koccintva fogadták a gratulációkat, és a 76 megyezászló alatt egy közös csoportképre is összeálltak.

A Komárom-Esztergom Megyei Közgyűlés 1992-ben alapította a Komárom-Esztergom Megyéért díjat olyan személyek és csoportok munkájának elismerésére, akik a megye életében munkásságukkal, életművükkel maradandó értéket alkottak, 2001-ben pedig „Komárom-Esztergom Megyéért Szakmai Díjat” alapított azon személyek, csoportok elismerésére, akik kiemelkedő szakmai teljesítményt nyújtottak, vagy tartósan átlag feletti eredményes szakmai munkát végeztek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.