Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2013. Január 16. 08:40, szerda | Helyi
Forrás: lvp

Rekord, fordulatos és izgalmas meccsek – Kertműves Ficak Ifi Kupa

Rekord, fordulatos és izgalmas meccsek – Kertműves Ficak Ifi Kupa

Révkomárom győzelmével zárult az esztergomi sportcsarnok legnagyobb utánpótlás rendezvénye a Kertműves „Ficak” Ifi Kupa a hétvégén. A rekordrészvételű tornán Dorog lett a második Bábolna előtt.

Lezajlott az Esztergomi Pézsa Tibor Sportcsarnok legnagyobb utánpótlás rendezvénye, a Kertműves „Ficak” Ifi Kupa a hétvégén. A tornán rekordszámú, összesen húsz csapat nevezett be bajnoki osztálytól függetlenül szinte az egész megyéből, sőt még szomszédosokból és Felvidékről is.

A kupa négy versenynapján a húsz alakulat összesen 69 mérkőzést játszott, az együttesek közül pedig amelyek a döntőbe jutottak tizenegyszer léptek pályára, ami a szervezők szerint remekül szolgálta a felkészülésüket a tavaszi idényre.

A selejtezők és a középdöntő rengeteg meglepetéssel szolgált. Ki hitte volna például, hogy a remek ificsapattal rendelkező Esztergom csak vergődik, és nem kerül a döntőbe, így hasonló sorsra jut a kiemelt bajnokságban szereplő Csákvár és Komárom is. Talán ide sorolható még a Zsámbék és Zoltek nulla pontja a középdöntőben” – fejtette ki Osvald Zsolt főszervező.

A szombati játéknapot követően hat remek csapat került be a vasárnapi döntőbe, bejutott ugyanis a tavalyi kupa első három helyezettje, a Dorog, a Párkány és a Révkomárom, valamint a Vértesszőlős, a Lábatlan és a Bábolna. A finálé előtt a szervezők a helyszínen, a csapatvezetők jelenlétében a 6 csapatot 2x3-as csoportba sorsolták.

A sors fintora volt, hogy az A csapatba került a tavalyi finálé két résztvevője a Párkány és a Révkomárom. Idekerült Lábatlan nem sok jóra számíthatott. De a foci nem a papírformáról szól! A Lábatlan mind a két felvidéki csapatot megverte és az élről várhatta a keresztbejátszást. A B csoport talán egy árnyalattal ígérkezett könnyebbnek, hiszen ide a tavalyi harmadik Dorog és két megyei csapat Bábolna és a Vértesszőlős került. Meglepetésben itt sem volt hiány, hiszen ki hitte volna, hogy nem a Dorog, hanem a Bábolna nyeri meg a csoportot” – részletezte Osvald Zsolt.

A csoportharmadikok csatáját Vértesszőlős nyerte, a tavalyi első Párkánnyal szemben, így ötödik lett az alakulat. A keresztbejátszás mérkőzései is borították a kialakult eredményeket, hiszen a két csoportelső elbukott a csoportmásodikok ellen, így pedig végül létrejött az „álomdöntő” a Dorog és a Révkomárom között.

Az bronzmeccs óriási küzdelmet hozott, a rendes játékidő 2-2-es eredményével zárult, így végül büntetőpárbajjal döntöttek az alakulatok, melyek közül a Bábolna nyert és szerezte meg a harmadik helyet Lábatlan megye kettes csapata előtt.

Végül a torna 69. mérkőzése, a finálé is fordulatos és hatalmas csatát nyújtott. Az egységes, jó játékerőt képviselő Dorog hamar kétgólos előnyhöz jutott, kihasználva a Révkomárom két kétperces kiállítását. A felvidéki csapat azonban nem először került ezen a tornán kétgólos hátrányba, melyből fel tudott állni. Így volt ez a döntőben is, hiszen hatalmas szívvel küzdve, jól játszva fordítottak és nyertek 5-2-re. Így a tavalyihoz képest mind a két csapat egy helyet lépett előre és így lett a Dorog második a Révkomárom pedig kupagyőztes – tette hozzá a főszervező.

VÉGEREDMÉNY:

1. RÉVKOMÁROM
2. DOROG
3. BÁBOLNA
4. LÁBATLAN
5. VÉRTESSZŐLŐS
6. PÁRKÁNY

Legjobb játékos: Pásztor Ádám (DOROG)
Legjobb kapus: Mihálik Tomás (RÉVKOMÁROM)

Az eredményhirdetésen Osvald Zsolt köszöntötte a csapatokat, szurkolókat, edzőket, Kerekes Sándort, a Kertműves cég vezetőjét, a torna főszponzorát valamint Pál Györgyöt, a sportcsarnok igazgatóját, a szervezőbizottság elnökét. A főszervező az átadón kiemelte a torna regionális szakmai jelentőségét és hiányolta az érdeklődő szakembereket és egyesületi vezetőket, majd kifejezte abbéli reményét, hogy a rendezvény jól szolgálta a csapatok tavaszi felkészülését és a sok színvonalas mérkőzés hozzájárul majd a játékosok fejlődéséhez. Végül pedig biztosított mindenkit, hogy jövő januárban is lesz Kertműves „Ficak” Ifi-Kupa.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.