Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2016. December 14. 07:48, szerda | Helyi
Forrás: Sportcsarnok

Remekelt a Mészöly Focisuli - Csolnok lett a legjobb megyei csapat

Remekelt a Mészöly Focisuli - Csolnok lett a legjobb megyei csapat

Folytatódott a Pézsa Tibor Sportcsarnokban a hagyományos téli rendezvénysorozat a hétvégén. Vasárnap került sor a VIII. Winkler János Serdülő Kupára, melyet végül a csolnoki fiatalok hódítottak el.

A szervezők a 8 csapatot 2X4-es csoportba sorsolták be, ahonnan az első 2-2 helyezett jutott a rájátszásba.

Az ,,A” jelű csoportban meglepő volt az Esztergom szereplése, pedig a csapatot ügyes játékosok alkották mégis kiestek. Legalább akkora meglepetés volt a Csolnok csoportgyőzelme még a jó játékerőt képviselő Dorogot is megverték 2-1-re.

A ,,B” csoportban a megyét a Tata képviselte. A felvidéki Párkány a budapesti Mészöly FC és a Pest megyei Verőce alkotta még az egységet. A sorsolás úgy hozta, hogy az első hely az utolsó csoport meccsen dőlt el. A Mészöly 3-1-re verte a Párkányt és végzett a csoport élén.

A rájátszásban némi meglepetésre a Csolnok folytatta délelőtti remek szereplését és 2-1-re nyert az esélyesebbnek vélt Párkány ellen. Így elsőként jutottak be a döntőbe. A másik mérkőzés nagy küzdelmet hozott a szinte két egyforma csapat látványos összecsapásából a Mészöly került ki győztesen és lett a Csolnok ellenfele a döntőben.

Az elődöntőbe a csalódott csapatok csatájában a Dorog 2-0-ra verte a Párkányt és megszerezte a harmadik helyet.

A döntő óriási küzdelmet hozott. A Mészölyben talán több ügyes képzett játékos volt, mint a Csolnokban, de a megyei csapatunk apait-anyait beleadva a végletekig küzdött, így végül igazságos döntetlen született, a büntetőket pedig a Mészöly rúgta jobban és szerezte meg az első helyet. A Csolnok minden dicséretet megérdemel, hozzá állásuk példa értékű volt mindenki számára.

Az eredményhirdetésen Osvald Zsolt főszervező köszöntötte a csapatokat és a 81 esztendős Winkler Jánost, aki évtizedeken keresztül szolgálta Esztergom városát, előbb, mint nagyszerű játékos, később, mint legendás utánpótlásedző. Winkler Jánost külön meglepetés is érte, hiszen két egykori ifi játékosa Bulfán Miklós és Pivók Zsolt ajándékkal kedveskedett neki születésnapja alkalmából. A díjátadáson jelen voltak egykori csapattársai közül Osvald Béla és Markó Béla is.

VÉGEREDMÉNY

1. MÉSZÖLY FC.
2. CSOLNOK
3. PÁRKÁNY
4. DOROG

LEGJOBB JÁTÉKOS KÖBÖL KRISZTIÁN (MÉSZÖLY)
LEGJOBB KAPUS SZKLENÁR ALBERT (CSOLNOK)

Winkler János

1935-ben Dorogon született és ott is kezdett játszani 1947-ben. 1953-ban országos válogatott. Esztergomba 1957-be került, ahol tagja volt az NB II-es legendás csapatnak. Az aktív játék után 1990-ben kezdett edzősködni, amit az utánpótlás területén 15 évig csinált.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.