Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2018. December 05. 05:00, szerda | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Remekeltek a Kolping iskola asztalos tanulói

Remekeltek a Kolping iskola asztalos tanulói

Jól szerepeltek az Esztergomi Kolping Katolikus Középiskola tanulói az idei Magyar Asztalos Tanulmányi Versenyen a közelmúltban.

Jól szerepelt az idei Magyar Asztalos Tanulmányi Versenyen az Esztergomi Kolping Katolikus Középiskola 3 tanulója: Novák Ferenc, Rencz Balázs és Tőzsér Márk a Magyar Asztalos című szakmai folyóirat által immár hetedszer megrendezett megmérettetés soproni döntőjében a 15 – többnyire faipari szakgimnáziumokból jövő – csapat közül a 9. helyet szerezte meg. Felkészítő és kísérő tanáruk Major Ákos tanár volt.

Az Országos Asztalos- és Faipari Szövetség, valamint a Soproni Egyetem együttműködésével lebonyolított, kétfordulós verseny első fordulóját még októberben tartották a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara szervezésében. Ezen 21 iskola 43 háromfős csapata, tehát összesen 129 tanuló vett részt. Itt egy 25 feladatból álló tesztet kellett 90 perc alatt kitölteniük a versenyzőknek. Az esztergomi kolpingos tanulók akkori eredményük alapján 10. helyezettként kerültek be a döntőbe továbbjutó 15 csapat közé.

A november 22-én és 23-án megtartott kétnapos gyakorlati döntőt a Soproni Egyetem tanműhelyében tartották. Az idei gyakorlati feladat egy éjjeliszekrény elkészítése volt, amelyet hagyományos anyagok és szerkezeti kötések jellemeztek (a felhasználandó faanyag borovi fenyő és tölgy volt, vasalatot nem tartalmazhatott, saját- és idegencsapos kötésekkel kellett készülnie). Amíg a tanulók a tanműhelyben dolgoztak, kísérő tanáraik számára a verseny szervezői és szponzorai tartottak előadásokat, valamint kerekasztal-beszélgetéseket a faipart és a faipari oktatást érintő témákról.

A döntőben résztvevő tanulók jutalomként online előfizetést kaptak a Magyar Asztalos folyóirat 2019-es évfolyamára.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.