Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2018. Március 28. 09:32, szerda | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Remekeltek az esztergomi Sakkmatyik a tehetségkutatón

Remekeltek az esztergomi Sakkmatyik a tehetségkutatón

Március 24-én érkezett Esztergomba Ádám Olga - Sakkmatyi Tehetségkutató versenye. A Babits Mihály Általános Iskolában lezajlott megmérettetést Esztergom önkormányzata és az Esztergomi Sakk Club is támogatott.

Három csoportban zajlott le az egyéni küzdelem és az ESC versenyt is hirdetett a városi iskolák között.

A Nagysakkosok csoportjában az élmezőny összetett végeredménye: 1. Pétervári Szabolcs (Babits Mihály Általános Iskola) 2-3. holtversenyben:Marosvári Gergő (Petőfi Sándor Általános Iskola)-Láng Simon ( Árpád-házi Szent Erzsébet).
Nem meglepetés az eredmény, a miskolci diákolimpia döntőjében jutó Pétervári Szabolcsot most nem tudták megszorítani vetélytársai. Mind a három dobogós az Esztergomi Sakkiskola tanulója.

A Sakkmanóknál Demény Gellért-Paksai Nikolett párharcból Gellért került ki győztesen, Niki balszerencséses volt, 2 lépéssel a matt előtt elfogyott az ideje. Összetett végeredmény az élmezőnyben: 1. Demény Gellért ( Pilisvörösvár, Templom Téri Általános Iskola), 2. Paksai Nikolett 3. Kurnász Ábel ( Petőfi Sándor Általános Iskola). Itt is az első három helyezett Esztergom Sakk Club igazolt versenyzője.

A Sakkminiknél Fekete Bence lett a győztes. Az Esztergomi Szentgyörgymezei óvódába járó Bence, az Esztergomi Sakkiskola tanulója. Ahogy a második helyen végzett szintén ovis Rozmann Balázs is.

Az összetett csapatversenyt a Petőfi Sándor Általános Iskola nyerte a Babits Mihály Általános Iskola és az Árpád-házi Szent Erzsébet előtt.

Minden versenyző gyermek kapott oklevelet és díjat, a legjobbak kupákat és érmeket is. A megérdemelt jutalmakat Ádám Olga és Szerencsés Gergely önkormányzati képviselő adták át.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.