Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2021. Szeptember 20. 14:39, hétfő | Helyi
Forrás: Sajtóközlemény

Robotikai világszínvonal Esztergomból: elsőként mutat be Magyarországon működő robotflottát a MiR!

Robotikai világszínvonal Esztergomból: elsőként mutat be Magyarországon működő robotflottát a MiR!

Hat, a MiR Fleet szoftver által hatékonyan működtetett MiR200-as robot szállít nyersanyagokat és végtermékeket a globális autóipari beszállító magyarországi gyárában

Az autonóm mobil robotok (AMR-ek) globális piacvezetője, a Mobile Industrial Robots (MiR) a mai napon bejelentette, hogy a Tier 2-es autóipari beszállító TE Connectivity esztergomi gyárában hat MiR200 robotot helyezett üzembe, hogy optimalizálja a belső logisztikát.

A MiR robotflotta jelentősen felgyorsította az üzemben naponta előállított több tízmillió passzív elektromos csatlakozó és csatlakozóaljzat, valamint a szükséges nyersanyagok szállítását és ezáltal növelte a termelékenységet. A projekt a két vállalat közt fennálló globális együttműködés részét képezi, melynek célja a TE Connectivity belső anyagmozgatási folyamatainak teljes mértékű automatizálása világszerte.


”A MiR robotok legnagyobb előnye, hogy bárhol képesek navigálni, sínek és padlóra festett jelek nélkül, így a gyártóüzemeink dinamikus környezetéhez igazodva gyorsan átprogramozhatóak” - mondta Roberto Lu, a TE Connectivity technológiai alelnöke. ”Az esztergomi gyár az AMR-programunk egyik legfontosabb helyszíne, ahol kiváló munkát végeznek és értékes tapasztalatokat halmoztak fel.”

MiR200-asok támogatják a logisztikát

A hat MiR200-asból álló flotta kétféle feladatkörben dolgozik a gyárban, a MiR Fleet szoftver segítségével az alkalmazottak közvetlenül indíthatnak előre programozható missziókat.

Öt AMR alapanyagot és készterméket szállít a raktár és az egyes értékáramok között. A hatodik robot viszont teljesen automatizált körülmények között dolgozik egy speciális, egyedi gyártású felépítménnyel. Egy, az érintett fröccsöntő gép mellett felállított automata csomagolóállás számolja a legyártott késztermékeket, majd ha a tárolórekesz megtelt, magától hívja a robotot. A MiR200-as a misszió részeként felvesz egy üres ládát, kicseréli a telire, majd elszállítja és betárolja a raktárba. Miután a MiR Fleet használatával az alkalmazott beállítja és útjára küldi a robotot, emberi beavatkozásra már egyetlen ponton sincsen szükség. A folyamat egy tervezett automata magasraktári rendszer termelési körülmények között vizsgált prototípusa.


Könnyen telepíthető, egyszerűen üzemeltethető
Az AMR-eken alapuló belső logisztikai folyamatokra való zökkenőmentes átállás után a TE Connectivity jelenleg fejlesztés alatt álló robotikai újdonságokat tesztel. Ilyen például a webkamerákat és gépi tanuláson alapuló mesterséges intelligenciát felvonultató megoldás, amellyel a robot képes felismerni a környezetében lévő, nem AMR típusú robotokat és elkerülni az ütközést.
”Az AMR-ekkel való munka során határozottan kedvező tapasztalatokra tettünk szert.” – értékelt Miszler Gábor, a TE Connectivity Continouos Improvement Analyst munkatársa. „A rendszer könnyen kezelhető, flexibilis és kimondottan üzembiztos, ráadásul gyakorlatilag nincsen karbantartási igénye.”


A MiR-rel való partnerkapcsolat részeként a TE Connectivity egy új gyártórészleget is létrehozott azzal a céllal, hogy a lehető legjobban kiaknázza a robotok képességeit és teljesen automatizálja a belső anyagmozgatást.
A teljes esettanulmány és videó itt érhető el:
www.mobile-industrial-robots.com/en/insights/case-studies/te-connectivity/
www.youtube.com/watch?v=l4rBVgRTRdE

A TE Connectivity-ről
A TE Connectivity egy 14 milliárd dolláros technológiai és termelő vállalat, mely egy biztonságosabb, fenntarthatóbb, produktívabb és magasabb szintű kapcsolatokat létrehozó jövő megteremtésén dolgozik.
Globális vezető vállalatként dolgozóival, vevőivel, mérnöki központjaival és gyártóegységeivel a világ minden táján jelen van. Termékei több mint 75 éve segítik a közlekedést, az ipari alkalmazások, a kommunikációs iparágak fejlődését.
A TE Connectivity esztergomi üzemében közel 1600 fő munkatárssal gyárt az autóipar számára alkatrészeket, melyek az autók működését, kényelmi, és biztonsági szolgáltatásait hívatottak biztosítani. A TE Connectivity 140 országot átölelő hálózatának tagjaként kiemelten fontosnak tartják ügyfeleik minél magasabb technológiai színvonalon történő kiszolgálását. Nagy hangsúlyt fektetnek a folyamatos fejlesztésre, a TE Connectivity és a munkavállalók elköteleződése kulcsfontosságú ahhoz, hogy balesetmentes kultúrát és fenntartható folyamatokat érjenek el.
Az esettanulmány elkészítésekor a TE Connectivity esztergomi gyárában a pandémiával kapcsolatos összes előírás teljesült.

A Mobile Industrial Robots-ról
A Mobile Industrial Robots (MiR) az ipar legfejlettebb együttműködő és biztonságos, autonóm, mobil robotjait (AMR) fejleszti és forgalmazza, amelyek segítségével a gyártók egyszerűen és költséghatékonyan tudják menedzselni belső logisztikai folyamataikat, felszabadítva a munkavállalókat a magasabb értéket képviselő feladatok érdekében. Több száz közép és nagy multinacionális gyártóvállalat és logisztikai központ mellett kórházak is világszerte alkalmazzák a MiR innovatív robotjait. Globális piacvezetőként a MiR terjesztési hálózata világszerte több mint 60 országra terjed ki. Regionális irodákkal rendelkezik New York-ban, San Diego-ban, Szingapúrban, Frankfurtban, Barcelonában, Tokióban és Sanghajban. A tapasztalt dán robotipari szakértők által alapított MiR központja a dániai Odensében található. A vállalatot 2018-ban akvirálta a Teradyne, az automatikus tesztelő berendezések vezető beszállítója. További információ: www.mobile-industrial-robots.com

Címkék: esztergom, ipar, robotika

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 18:36, csütörtök | Helyi

Elindult a "piskóta" körforgalom építése Esztergomban

Április 30-án indult a Dobogókői út – Petőfi Sándor út – Terézia utca – Kálvária út kereszteződésénél a körforgalom építése.

2024. Május 02. 18:34, csütörtök | Helyi

Salomon Ultra-Trail Hungary terepfutóverseny

2024. május 18-19-én kerül megrendezésre a Salomon Ultra-Trail Hungary terepfutóverseny.

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.