Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2016. Március 09. 13:10, szerda | Helyi
Forrás: InfoEsztergom

Rozoga Kupával zárta az idényt az esztergomi teremfoci

Rozoga Kupával zárta az idényt az esztergomi teremfoci

A Rozoga Kupával zárta le a 2015/16-os teremlabdarúgó szezon az esztergomi Pézsa Tibor Sportcsarnok. Az idényben októbertől márciusig 19 torna zajlott le a sporiban.

A Rozoga Kupa idei kiírása szerint 50 év feletti játékosok szerepelhettek a csapatokban. Ahogy tavaly, úgy idén is 8 csapat fogadta el a meghívást, akiket a szervezők 2X4-es csoportba soroltak. Az „A” csoportban az Oktatók és a tavalyi döntős Bástya szerepelt kiugróan, közöttük csupán egy gól döntött és így az Oktatók kerültek a döntőbe, a Bástya pedig az elődöntőbe.

A „B” csoportban a tavalyi győztes Szokolya idén is kiemelkedőt nyújtott és megnyerte a csoportot, de a második Komárom is dicséretet érdemel. Persze sokat számított a játékosok életkora. Abban az együttesben ugyanis, amelyben több 50-hez közeli játékos szerepelt, könnyebb volt a csapatok dolga, mint azoknál, ahol inkább 60-hoz közeli játékosok alkották a csapatot. Sőt több játékos a 70 év felé közelített, mint például az Esztergomi Vasas Öregfiúk. Előttük ezért külön kalapot emelnek a szervezők, akik szerint végig sportszerű és élvezetes játékot hoztak a mérkőzések, bizonyítva azt, hogy a régi játékosok még most is színvonalasan kergetik a labdát.

A helyosztók nagy csatákat hoztak, végül a magabiztos tavalyi győztes, a Pest megyei Szokolya ismételt és az V. Rozoga Kupát is megnyerte. A díjátadáson Pál György igazgató kiemelte, hogy még 50 év felett is micsoda nagy jelentősége van a focinak, a sportnak, és milyen nagy közösségformáló ereje van ennek a rendezvénynek. Az eredményhirdetés után mindenki közösen elfogyasztotta a szervezők által biztosított babgulyást.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 18:36, csütörtök | Helyi

Elindult a "piskóta" körforgalom építése Esztergomban

Április 30-án indult a Dobogókői út – Petőfi Sándor út – Terézia utca – Kálvária út kereszteződésénél a körforgalom építése.

2024. Május 02. 18:34, csütörtök | Helyi

Salomon Ultra-Trail Hungary terepfutóverseny

2024. május 18-19-én kerül megrendezésre a Salomon Ultra-Trail Hungary terepfutóverseny.

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.