Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2021. Május 25. 14:35, kedd | Belföld
Forrás: Kásler Miklós Facebook

Semmelweis-díjjal tüntette ki Kásler Miklós Karikó Katalint

Semmelweis-díjjal tüntette ki Kásler Miklós Karikó Katalint

A hírt nemrég maga az emberi erőforrások minisztere jelentette be közösségi oldalán.

A díjat az kaphatja meg, aki az egészség megőrzése, a betegségek megelőzése és a gyógyítás terén kivételesen magas színvonalú, példaértékű eredményt ért el, vagy jelentős mértékben hozzájárul ilyen eredmény eléréséhez.


„Nagy örömmel adtam át Karikó Katalinnak, munkája és életműve elismeréseként a legrangosabb magyar egészségügyi kitüntetést, a Semmelweis-díjat.
Semmelweis és Kati munkássága között fontos párhuzam van. Mindketten hittek feltevésükben és a rengeteg nehézség ellenére rendületlenül gyakorolták hivatásukat a betegek és az egész emberiség javára. Végül pedig az idő és a tények őket igazolták.
Mélyen meghatott a gondolat, ami szerint szakmai pályánkat mindketten Szegeden kezdhettük el, akkor még nem sejtve, hogy évtizedekkel később ilyen jeles alkalomból láthatjuk viszont egymást.
Szívből gratulálok és bízom benne, hogy a számtalan hazai és nemzetközi elismerés mellett a Nobel-díj-bizottság is meghozza majd a tudományos eredményhez méltó döntést!”
-írta bejegyzésében a miniszter.

Fotók: Prof. Dr. Kásler Miklós Facebook

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton

2024. Április 28. 08:50, vasárnap | Belföld

Nacsa Lőrinc: tarthatatlan és elfogadhatatlan a háborús benzinár

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.