Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2018. December 11. 18:00, kedd | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Szörnyen jó esztergomi mesekönyv jelent meg!

Szörnyen jó esztergomi mesekönyv jelent meg!

Megjelent Pifkó Célia, az esztergomi kötődésű szerző első mesekönyve. A „Szörnyek a szobádban” című kötetet Orosz Annabella illusztrációival csütörtökön mutatják be hivatalosan Budapesten.

Schmöltz Margit ajánlója:

Lakik-e szörny a gyerekszobában? Egy hatévesnek ez igazán nem kérdés. Persze hogy lakik! Nem is egy. De hogy pontosan kik és hol rejtőzködnek, azt megtudhatjuk Pifkó Célia „Szörnyek a szobádban” című könyvéből. Az esztergomi születésű szerző meséjét Orosz Annabella álmodta papírra és a Képmás kiadó gondozta.

A most megjelenő mesekönyvben Pifkó Célia bájos figurái feloldják a gyerekek félelmeit – szeretettel, humorral, egyszóval a mese erejével. Orosz Annabella pasztellszínekkel elbájoló rajzai a történeteket tovább szövik, a gyermeki fantáziát újabb kalandokra hívják. A mesében a furcsa hangok és a rémisztő árnyak egy kislány, Zina zseblámpájának fényében életre kelnek. Sőt, végül még az is kiderül, hogy Cidri, Gézangúz vagy a Pipogya Motyogó valójában nagyon is szerethető figurák.

A könyv írója és illusztrátora a Janikovszky – Réber, Csukás – Sajdik párosok nyomdokába lép, és a legszínvonalasabb magyar gyermekkönyves hagyományokat követi.

A kötetet Kádár Annamária gyermekpszichológus ajánlja a szülőknek, de nem is kell szakember ahhoz, hogy az olvasó megszeresse Pifkó Célia szörnyeit – elég kézbe venni a szemet gyönyörködtető könyvet. Szörnyen tetszik majd a gyerekeknek!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT