Városlista
2024. április 30, kedd - Katalin, Kitti

Hírek

2013. Június 09. 10:19, vasárnap | Helyi
Forrás: MTI / MTI Fotó: Szekeres Panna

Táton felkészültek a Duna tetőzésére

Táton felkészültek a Duna tetőzésére

két nap alatt közel két kilométernyi gát készült el gépi munkával, tízezer köbméter, agyagtartalmú talaj beépítésével - mondta el az MTI-nek a település polgármestere.

A védművet emberi erővel, homokzsákokkal is megerősítették, ezért ilyen biztonsággal még soha nem vártuk a tetőzést” - fogalmazott Szenes Lajos (Fidesz-KDNP). A polgármester tájékoztatása szerint az árvízi hírek akkor érték el a községet, amikor a vízügyi igazgatóság beruházásában, EU-s támogatással megkezdődött az Únyi- és a Kenyérmezei-patak visszaduzzasztó hatása elleni töltések építése.

Az ÉDUVIZIG rövid idő alatt úgy döntött, hogy arra a társaságra bízza az árvízi védekezést, amely már jelen van területen. A vállalkozás szállítókapacitását megsokszorozva, munkagépeivel két nap alatt tömörített, formára igazított töltést készített, közel kétezer méteren.

A védmű végleges kialakításánál 150 katona és 30 logisztikai munkatárs, valamint vízügyi szakemberek is dolgoztak. A munkában a helyi lakosok is részt vettek, a fizikai munka mellett élelmezték résztvevőket.

A polgármester elmondta, a most felhasznált anyagmennyiséget a vállalkozó az árvíz után a töltések végleges kiépítéséhez fogja felhasználni. Szenes Lajos hozzátette, kérésére Hende Csaba honvédelmi miniszter elrendelte, hogy a táti védműveket a magyar fejlesztésű robotrepülőgépekkel is figyeljék.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.